Järvilakeuden joulu-Rekossa on tarjolla lähiruokaa ja kädentaitoja

Joulun rekoon on tulossa ainakin kalkkunoita, kotijuustoja, joululaatikoita ja leivonnaisia. Kuva: Päivi Kultalahti

JOULUINEN rekojakelu järjestetään Reko Järvilakeudessa molemmilla reiteillä: keskiviikkona 15.12. on jakelu reitillä Kauhava-Ylihärmä-Alahärmä ja keskiviikkona 22.12. reitillä Kortesjärvi-Evijärvi-Lappajärvi.

Joulurekon erikoisuus on lähiruuan ja jouluherkkujen lisäksi se, että paikalliset käsityöharrastajat ja kotikokit voivat tulla jakelupisteisiin vapaasti myymään itse tehtyjä tuotteitaan. Halutessaan he voivat myös laittaa ennakkotilauksen Reko Järvilakeus -Facebook-ryhmään, mutta ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollinen. Taitajat voivat vain tuoda tuotteensa suoraan paikan päälle. Tarkat kellonajat löytyvät Reko Järvilakeus -ryhmästä Facebookista.

Reko on tuottajien ja kuluttajien väliseen kaupankäyntiin tarkoitettu malli, jossa tuottajat tuovat tilatut tuotteet noudettavaksi sovitusta paikasta sovittuun aikaan ja maksu tapahtuu suoraan tuottajalle. Tilaukset tehdään Facebook-ryhmässä – paitsi näin joulurekoissa on siis mahdollisuus tuoda itse tekemiään tuotteita myyntiin myös ilman ennakkovarausta.

Ryhmässä on 3 500 jäsentä. Sitä ylläpitävät Annika Kujanen Alahärmässä, Sari Ranta Lappajärvellä ja Päivi Kultalahti Evijärvellä.

Ensimmäiseen joulurekoon on tulossa ainakin kalkkunoita, tilamaitoon valmistettuja kotijuustoja, joululaatikoita ja muhkeita joululeivonnaisia. Ja tietenkin marjaherkkuja, hunajaa, perunoita ja kananmunia — ja haussa on nyt kaikkea muutakin, mitä joulun tunnelmaan tarvitaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.