Ruukki investoi Alajärven paneelitehtaan automaatioon ja pienentää ympäristörasitusta

Sandwich paneelilinja Alajärvellä. Kuva: Ruukki
Ruukki Construction investoi Alajärven tehtaan paneelien automaattiseen pakkauslinjaan. Uusi linja vähentää pakkausmateriaalina toimivan muovin käyttöä ja myös linjalla syntyvää jätettä. Pakkauslinja otetaan käyttöön maaliskuussa 2022.

–Automaation lisääminen tuo tehokkuutta, joka näkyy aina myös nopeampina ja täsmällisempinä toimituksina. Nyt myös ympäristö kiittää, kun voimme automaation ansiosta vähentää muovin käyttöä”, toteaa Building Envelopes -liiketoimintayksikön johtaja Adam Korol.

Investointi parantaa Ruukin paneelien kilpailukykyä myös ympäristön näkökulmasta, sillä vähentyvä pakkausmateriaalin käyttö auttaa asiakkaita vähentämään omia hiilidioksidipäästöjään. Myös asiakaspalvelu paranee, kun sandwich-paneelit voidaan pakata vesitiiviiksi, jolloin paneelit ovat suojassa kosteudelta kuljetusten ja varastoinnin aikana.

Ruukki Construction valmistaa teräkseen pohjautuvia rakentamisen tuotteita ja palveluja. Tuotteita käytetään kestävän kehityksen mukaisesti rakennettavissa seinissä ja katoissa. –Työllistämme noin 1 400 henkilöä, ja tuotantoa meillä on 10 tehtaassa. Toimimme asiakkaiden lähellä 10 Euroopan maassa ja palvelemme heitä Ruukki ja Plannja –päätuotemerkeillä. Vertailukelpoinen liikevaihtomme vuonna 2020 oli noin 470 miljoonaa euroa. Olemme kotoisin Pohjolasta ja osa SSABta, jonka kanssa meillä on yhteinen arvopohja, sekä pitkä kokemus teräs- ja rakennusteollisuudesta.

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö, jolla on työntekijöitä yli 50 maassa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.