Veto jatkoi maajoukkuetauolle ykköspaikalla

Kym Royster (kesk.) valittiin Vedon parhaaksi Catzia vastaan pelatussa ottelussa.
VIMPELIN Veto jatkaa Naisten Korisliigan kärjessä kaadettuaan keskiviikon kotiottelussa Catzin luvuin 82–74.

Ottelun alkupuolikas oli tasainen, tauolle mentiin luvuissa 34–33. Veto sai kolmannessa jaksossa etumatkaa, mutta Catz hyödynsi sen pienet huolimattomuudet ja sai etumatkaa kiinni. Viime kierroksilla Vedon pelien loppuminuutit ovat usein olleet todella jännittäviä ja niin oli nytkin; kun peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia, Brianna Cummingsin kakkonen toi kissalauman aivan kantaan kiinni lukemin 75–74. Aikalisän puitteissa valmentaja Jukka-Pekka Kujala rauhoitteli joukkuetta tuloksekkaasti. Shaylen Burnettin kakkonen ja Anastasija Podunavacin kolmonen veivät Vedon tarvittavalle etäisyydelle. Anni Kujala sekä Kym Royster viimeistelivät lukemat vapaaheitoilla.

Kujala totesi, että joukkue odotti kovaa ottelua kovan pelirupeaman päätteeksi ennen maajoukkuetaukoa.

–Levypallot voitettiin (49–37), pienessä ranissa saatiin nopeita hyökkäyksiä ja päästiin juoksemaan kenttää, mutta puolustuspelin olisi pitänyt olla parempaa. Meillä on näköjään tapana tehdä jokaisesta pelistä tiukka. Yleisöön meneviä pelejä!

Catzin valmentaja Petri Joukainen oli tyytyväinen pelaajiinsa, vaikka Vimpeli olikin lopussa parempi.

–Puolustuksessa onnistuimme tietyissä asioissa, pidimme tosi hyvää pallosta huolta ja tehtiin joukkueen tämän kauden syöttöennätys.

Nousujohteisesti pelaavassa Catzissa odotellaan vielä joidenkin pelaajien paluuta kentille loukkaantumisten jälkeen.

Minttu Isoranta kirjautti pelissä tehot 2/2, Riikka Kujala 9/1, Anastasija Podunavac 18/12/2, Kym Royster 24/10, Anni Kujala 14/4/5 ja Shaylen Burnett 15/16/8. Vastustajan leiristä Seairra Barrett tehtaili 27 pistettä. Ottelua seurasi 321 hengen yleisö.

SHAYLEN Burnett valittiin Naisten Korisliigan ensimmäiseksi Valopilkuksi eli lokakuun pelaajaksi.

–Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle. Amerikkalaislaiturin johdolla vimpeliläisryhmä on äitynyt huikeaan vireeseen, todetaan perusteluissa.

–Burnett on ollut joukkueen ja sarjan parhaimmistoa monella osa-alueella. Hän tilastoi lokakuun aikana keskimäärin 21,7 pistettä, 13,7 levypalloa ja 8,7 koriin johtanutta syöttöä. Teholukema oli 35,7. Elonin yliopiston kasvatti on ykkönen sarjan syöttö- ja tehotilastoissa. Levypalloissa hän on sarjan toiseksi paras keskiarvolla mitattuna.

Burnettilla on käynnissä ensimmäinen kausi Suomessa. Euroopassa hän on pelannut aikaisemmin Ruotsin pääsarjaa kahden kauden ajan.

SEURAAVAN ottelunsa Veto pelaa 17. marraskuuta Espoossa, vastustajanaan EBT, joka on sarjan seitsemäntenä kolmella voitollaan. Samalla viikolla on toinenkin vierasottelu, peli Kouvolassa sunnuntaina 21. marraskuuta. Kouvottaret ovat Vedon kanssa tasapisteissä ja sijalla 3. 27. marraskuuta nähdään, jatkuuko voitokkaiden kotiotteluiden putki, kun Vimpeliin saapuu Forssa. FoA:n kausi on alkanut vaatimattomasti, se pitää sarjassa yhdeksättä sijaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.