Työttömien työnhakijoiden määrä historiallisen alhaalla Etelä-Pohjanmaalla

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,5 %), Kuortaneella (3,5 %), Vimpelissä (4,3 %) ja Ilmajoella (4,4 %). Kuva: Ely

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä oli syyskuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla historiallisen alhaalla. Viimeksi työnhakijoita oli Etelä-Pohjanmaan alueella vähemmän vuoden 2008 toukokuussa ja sitä ennen vuonna 1990.

Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 367 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,0 prosenttia, joka oli sama myös Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella. Näitä pienempi osuus oli vain Ahvenanmaalla (5,4 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,1 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden syyskuun lopussa oli 378, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 762 henkilöä (-66,8 %). Kohentuneessa tilanteessa näkyy lomautusten purkautuminen.

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 25,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Mainos

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2148 kappaletta, joka oli 970 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (82,3 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4912 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Järviseudulla lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Soinissa (-52 %), Isossakyrössä (-42 %), Evijärvellä (-37 %), Kauhavalla (-33 %) ja Teuvalla (-33 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.