Lapuan hiippakunnan uusi piispa voi olla selvillä jo tiistaina

Vaalikokoukset alkavat kuudessa rovastikunnassa kello 13. Sitä mukaa kun alustava ääntenlaskenta valmistuu kussakin rovastikunnassa, tulokset ilmoitetaan Lapuan hiippakunnan Facebook-sivulla sekä evankelisluterilaisen kirkon Twitter-tilillä.

Vaali ratkeaa ensimmäisellä kierroksella, mikäli joku ehdokkaista saa yli puolet annetuista äänistä. Muussa tapauksessa järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken.

Ensimmäisen vaalikierroksen alustavasta tuloksesta tiedotetaan mediajakelulla vaalipäivän iltapäivällä. Kello 18 on tiedotustilaisuus, jossa piispaksi valittu tai toiselle vaalikierrokselle jatkavat ehdokkaat ovat tavattavissa. Tiedotustilaisuus Kirkonkrannin auditoriosta on avoimesti seurattavissa Lapuan hiippakunnan YouTube-kanavalla.

Ensimmäisen vaalikierroksen tulos vahvistetaan perjantaina 5. marraskuuta kello 9 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa. Mahdollisen toisen vaalikierroksen vaalipäivä on tiistai 23. marraskuuta 2021. Vaalipäivän aikataulu on samanlainen kuin ensimmäisellä vaalikierroksella. Myös tiedotustilaisuus järjestetään samaan aikaan ja samassa paikassa. Toisen vaalikierroksen tulos vahvistetaan perjantaina 26. marraskuuta kello 9 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa.

Piispanvaalin ensimmäisellä kierroksella on mukana neljä ehdokasta: lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä (ehdokasnumero 2), hiippakuntadekaani Terhi Kaira (ehdokasnumero 3), tuomiorovasti Matti Salomäki (ehdokasnumero 4) ja rovasti Jukka Jämsén (ehdokasnumero 5).

Mahdollisen toisen kierroksen ehdokkaiden välinen vaalikeskustelu järjestetään keskiviikkona 16.11.2021 kello 18 Lapuan tuomiokirkossa. Keskustelua voi seurata suoratoistona hiippakunnan YouTube-kanavalla ja Facebook-sivuilla tai paikan päällä etukäteen ilmoittautuneena.

Piispanvaalissa on noin 950 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. Lapuan hiippakunnan seurakunnat ovat valinneet vaalia varten 452 maallikkovalitsijaa. Lisäksi äänioikeutettuja ovat kaikki hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit, hiippakunnasta valitut seitsemän kirkolliskokousedustajaa, hiippakuntavaltuuston 14 maallikkojäsentä, hiippakunnasta valittu kirkkohallituksen täysistunnon maallikkojäsen, tuomiokapitulin maallikkojäsen sekä lakimiesasessori.

Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1. helmikuuta 2022. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet piispan virkaan Lapuan tuomiokirkossa sunnuntaina 6. helmikuuta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.