Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisvaiheessa

MAANANTAINA kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jatkavan koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Viikolla 42 todettiin yhteensä 125 tartuntaa. 14 vuorokauden ilmaantuvuus on nyt 138,3 / 100 000 asukasta. Suurin osa tartunnoista eri-ikäisillä rokottamattomilla henkilöillä. Tartuntaryppäät ovat tällä hetkellä Lappajärvellä ja Seinäjoella.

Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 142. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 1 991.

Lokakuussa on tähän mennessä tullut ilmi yhteensä 411 koronatartuntaa, mikä on kuukausikohtainen ennätys koko pandemia-aikana.

Tartunnoista suurin osa, lähes puolet, on perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös koulun tai sote-yksikön tartuntaketjusta. 10 prosentissa tartunnoista tartunnanlähde jäi epäselväksi.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä yhdeksän koronapotilasta, joiden ikähaarukka on 19–75 vuotta. Lokakuun aikana erikoissairaanhoidon vuodeosastolla olleista yli 60 prosenttia on täysin rokottamattomia.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3 035 covid-19-näytettä, keskimäärin 381 näytettä päivässä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 12,6 tuntia.

Positiivisten koronatestien osuus on pysynyt samana kuin viime viikolla, 4,5 %. Sairastuneista 65 % oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus laahaa edelleen muuta Suomea jäljessä. 71,1 % eteläpohjalaisista on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 63,3 % myös toisen rokotuksen. Koko Suomessa 75,1 % on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 67,9 % myös toisen rokotuksen. Leviämisvaiheen ravintolarajoitusten myötä into rokotusten ottamiseen on lisääntynyt huomattavasti.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen Nyrkki päätti jatkaa etätyösuositustaan 30.11.2021 saakka.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.