Temppurata ja ilmainen lounas piristivät sateista syyslomapäivää

Iiro Humppi ja Kaius Nieminen viihtyivät vapaa-aikatoimen ja 4H:n järjestämällä temppuradalla.
SYYSLOMAVIIKON keskiviikkona Vimpelin yhteiskoululla oli vilskettä, kun vapaa-aikatoimen ja 4H:n temppurata keräsi lapsia touhuamaan liikuntahallille ja koulun ruokalassa tarjottiin perheille Moms for Kids ry:n keittolounas.

Anna Nieminen kävi lounaalla poikansa Kaiuksen kanssa ja temppuradalle haettiin mukaan Kaiuksen serkut Aaro ja Iiro Humppi.

–Tämähän sopi hyvin ohjelmaksi tällaiselle sadepäivälle, totesi Anna Nieminen. –Kaius on vapaalla päiväkodista ja teen itse etänä vähän lyhyempää päivää tällä viikolla. Vielä emme ole muihin syyslomarientoihin ehtineet. Aaro ja Iiro olivat käyneet elokuvissa katsomassa Ryhmä Hauta.

Pojat nauttivat täysillä temppuradan tarjonnasta. Aaro innostui kuperkeikkapatjoista.

–Minä tykkäsin eniten korkeista patjoista, joilta voi tehdä ninjahyppyjä, kertoi Iiro.

Kaius nimesi suosikikseen sählynurkkauksen, jossa sai pelailla ja tehdä maaleja. Hän tykkääkin jääkiekosta, sählystä, koripallosta ja jalkapallosta.

–Kaikki, missä saa mennä pallon perässä, on hänestä kivaa, Anna Nieminen naurahti.

Melko tuoreena vimpeläisenä Nieminen kertoo yllättyneensä siitä, miten monenlaista harrastustoimintaa lapsille on tarjolla. –Ja mitä ei ole, järjestetään yhteistyöllä.

Nieminen lähetti Aaron ja Iiron vanhemmille kuvaterveisiä tapahtumasta.

Radalla temppuili kahdessa ryhmässä yhteensä noin 40 lasta.

ILMAISEN lounaan tarjoaminen lapsiperheille koulujen loma-aikana on ollut Hanna Kujalan pitkäaikainen haave, jonka hän pääsi viimein toteuttamaan. –Meillä oli avustus tälle tapahtumalle jo viime syksylle, mutta sitä siirrettiin, kun koronatapauksia oli täällä juuri silloin paljon.

Ruokaa oli varattu 150 henkilölle. –Syömässä on käynyt noin 70 ihmistä, ja osa on vienyt ruokaa niille, ketkä eivät päässeet paikalle, mikä oli myös ajatuksena. Loppu ruoka pakastetaan ja jaetaan pakasteena ruokajaon yhteydessä.

Kokemuksen myötä haave sai lisää tuulta alleen. –Juttelin koulun rehtorin kanssa ja hän lupasi, että saamme tilan käyttöön myös hiihtolomalla. Ehkä silloin lounas voitaisiin tarjota kahtenakin päivänä.

Suuressa roolissa ruokailun toteutumisessa olivat Erja Mäenpää ja Eila Ahvenkoski, jotka tulivat talkoolaisiksi. He laskivat ruoka-aineiden menekin, hankkivat ainekset ja tulivat valmistamaan ruoan.

–Itse olen ollut tässä auttamassa ja toivottanut ihmiset tervetulleiksi.

Kujala oli positiivisen yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki yhteistyötahot lähtivät mukaan.

–Niin yhdistys, kun idean esitin, kuin nämä rouvatkin, saatiin kunnalta avustus ja tila käyttöön. Kaikki järjestyi jouhevasti. Tästä jäi tosi hyvä fiilis, luotto ja usko siihen, että tälle on kysyntää ja myös tulevaisuutta. Kunpa joskus tämän voisi toteuttaa kaikkina koulujen lomapäivinä!

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.