Pelitaktiikka toimi: Veto kaatoi hallitsevan mestarin

Anni Kujala ylitti Peli-Karhuja vastaan pelatussa ottelussa 1 000 Korisliiga-pisteen rajan.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lauantaina Vimpelin liikuntahallilla pelatussa ottelussa Veto sai hyvän alun, mutta PeKa tuli pian peliin mukaan ja sitä käytiin hyvin tasaisissa merkeissä; ensimmäiselle jaksotauolle ja puoliajalle mentiin tasalukemissa. Kolmannessa jaksossa Veto pääsi 13 pisteen etumatkalle. PeKa kiri, ja kun peliaikaa oli jäljellä minuutti, se oli vain kolme pistettä Vedon takana. 182-päinen yleisö kannusti omiaan, joskin joukossa oli myös muutamia Peli-Karhujen faneja. Jännitys salissa kohosi huippuunsa; vastustajan taidot ja taistelutahto tiedettiin. Shaylen Burnettin ja Riikka Kujalan vapaaheitot viimeistelivät lukemat Vedolle.

Veto lähti taistelemaan ja pelaamaan rohkeaa peliä, mikä tuottikin tulosta. –Saimme toteutettua puolustuksessa pieniä taktisia juttuja, hankaloitettua PeKan hyökkäystä sopivasti. Kolmen pisteen heittoja annettiin minun makuuni silti liikaa. Omassa hyökkäyspäässä tehtiin hyviä ratkaisuja hyvillä viimeistelyprosenteilla, tiivisti Anni Kujala. Hän uskoi voiton antavan joukkueelle paljon energiaa ja uskoa omaan tekemiseen.

Vedon parhaana palkittu Shaylen Burnett kertoi, että tavoitteena oli vastustajan amerikkalaisvahvistusten Zykera Ricen ja Naomi Davenportin pysäyttäminen, mikä Ricen kohdalla onnistuikin. Davenport kirjautti tehot 25/14/6.

–Jokainen joukkueen jäsen pelasi ehjän pelin tänään. Penkiltä peliin tulleet pelaajamme hoitivat tehtävänsä kuten harjoituksissa oli aikaisemmin sovittu. Tämä oli iso voitto meille, Burnett totesi.

Peli-Karhujen valmentaja Mika Hartonen kielsi, että Vedon hyvä vire olisi ollut heille yllätys. Hän ei ollut tyytyväinen suojattiensa puolustuspelaamiseen. Hän oli korostanut yksi vastaan yksi -tilanteiden merkitystä, mutta tilanteet päätyivät heidän näkökulmastaan liian usein Vedon hyväksi.

Levypallot Veto otti lukemin 40–28.

Vedon luotsi Jukka-Pekka Kujala kertoi, että voittoon uskottiin ja pelitaktiikka toimi. Hän kiitteli joukkueen hyvää meininkiä ja jaksamista, vaikka alla oli keskiviikon kova peli Honkaa vastaan.

–Laadukasta koripalloa. Paljon hyviä asioita tapahtui.

Anni Kujala viimeisteli pelissä 1 000. sarjapisteensä. –Eihän tätä tällaisten rajapyykkien takia tehdä, mutta joskus myöhemmin on varmasti kiva miettiä, mitä on tehnyt ja saanut aikaan, hän totesi.

Veto lauantaina: Pihla Jaatinen 6/1/1, Riikka Kujala 11/3/3, Anastasija Podunavac 13/8/3, Kym Royster 23/14/3, Anni Kujala 14/1/2, Shaylen Burnett 23/14/3.

KESKIVIIKKONA 20. lokakuuta Veto koki niukan tappion Tapiolan Hongalle vierasottelussa luvuin 75–71. 

–Ei päästy ihan alussa täysillä mukaan, mutta paransimme koko ajan. Neljäs erä oli hyvä ja peli olisi voinut kääntyä kummalle vain, kertoi Anni Kujala. –Kolmoset eivät uponneet kovin hyvin, eikä joukkuepeli ollut parasta meitä.

Jukka-Pekka Kujalan mukaan peli oli melko lailla sellainen kuin odotettiinkin. –Tiedettiin, että Honka puolustaa erittäin aggressiivisesti ja kovaa. Puoliajalla oltiin seitsemän pistettä perässä ja kolmannessa erässä Honka lähti viemään, mutta tosi hyvä runi saatiin viimeiseen erään. Joukkue ei halunnut hävitä ja taisteli kyllä tyylikkäästi loppuun asti. Pitää olla ylpeä siitä, ettei luovutettu missään vaiheessa. 

Illan saldoksi merkittiin Minttu Isorannalle 2/3, Riikka Kujalalle 4/1/1, Anastasija Podunavacille 4/6/1, Kym Roysterille 28/9/1, Anni Kujalalle 11/3 ja Shaylen Burnettille 22/15/8.

SEURAAVA peli Vedolla on ohjelmassa lauantaina, kun se kohtaa ToPon Helsingissä kello 15 alkavassa ottelussa. Keskiviikkona 3. marraskuuta Vimpeliin saapuu Catz.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.