Kortesjärveläinen Janne Sankelo ehdolle aluevaaleihin

Julkaistu:

KOKOOMUKSEN kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo lähtee ehdolle tammikuun aluevaaleihin. Sankelo pitää vaaleja maakunnan kannalta merkittävinä.

–Hyvinvointialuevaaleissa päätetään maakunnan asukkaiden kannalta tärkeistä asioista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi hyvinvointialueet päättävät myös pelastustoimen liittyvistä turvallisuuspalveluista. Nyt näiden järjestämisestä päästään äänestämään kansanvaalilla, hän linjaa.

Hän kertoo haluavansa olla turvaamassa sosiaali- ja terveyskeskusten verkoston maakunnan eri osiin. Hoidon hakeminen ei saa olla välimatkasta kiinni.

–Maakunnan sotekeskukset tarjoavat palveluita tiettyyn tasoon asti ja esimerkiksi neuvolapalvelut ja kouluterveys on saatava mahdollisimman läheltä. Vastaavasti keskussairaalan on tuettava erikoissairaanhoidon tarpeissa. Laaja päivystys varmistaa monipuolisen ja haastavan hoidon saamisen ripeästi, hän toteaa.

SANKELON mukaan tarvitaan myös keinoja, että ihmiset pääsevät jonoista hoitoon.

–Hyvinvointialueilla on päästävä nopeasti lääkäriin. Tarvitaan esimerkiksi palvelusetelin käyttöä sekä vanhus- ja vammaispalveluissa henkilökohtaista budjetointia. Palveluseteli on oiva keino pitää sote-alan yrittäjät mukana ja palvelut lähellä, hän sanoo.

Hän painottaa pelastustoimen roolia hyvinvointialueilla. Aluevaalit eivät ole pelkät sote-vaalit, vaan hyvinvointialueilla päätetään myös pelastustoimesta.

–Kansalaisten turvallisuuden varmistaminen on keskeinen hyvinvointialueiden tehtävä. Palo- ja pelastustoimi on monella alueella se toimija, joka saapuu hädän hetkellä ensimmäisenä paikalle tehden tärkeää ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä. Tämän palvelun jatkuvuus on varmistettava, hän päättää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.