Uutiskirje 2/2021: Syystervehdys!

ruska2.jpg
Tämä kesäasukkaille tarkoitettu kirje on toinen lajiaan ja se kannattaa tutkia tarkkaan.

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia erityisen kauniista syysmaisemista myös täällä Evijärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä. Järviseudun luonto maalailee ruskan vihreän, keltaisen ja punaisen sävyillä ja syyshommia olemme saaneet tehdä enimmäkseen kirkkaina ja kuulaina päivinä. Marja- ja sienimetsät tarjoilevat parastaan ja alueemme luontokohteet kutsuvat kiinnostuneita vierailemaan. Vielä ehtii hyvin ennen lumia käymään uusissa kivoissa kohteissa ja ne vanhat tututkin näyttävät erilaisilta kuin kesällä. Hikisempään liikkumiseen voi suositella vaikkapa kolmen kunnan kuntoporraskierrosta. Evijärvellä kuntoportaat sijaitsevat keskustassa järven rannalla Antinrinteen hyvinvointiaseman takana, Lappajärven Itäkylässä Kuoppalantiellä ja Vimpelin Lakeaharjun portaiden huipulta avautuu huikea maisema liikkujan ihailtavaksi.

Penkkiurheilijaa viihdyttää Vimpelin Vedon naisten koripallon liigajoukkue, syksyn kotipelit voi tarkistaa netistä https://www.vimpelinveto.fi/naiset-korisliiga/detail/naiset-korisliiga-otteluohjelma.

Syyslomaviikoilla kunnissa on erilaisia pieniä tapahtumia varsinkin lapsille. Kannattaa tutkia facebookia ja tapahtumakalentereita! Koronarajoitusten hellitettyä erilaiset taidenäyttelyt ovat myös auenneet ja kirjastoissa pääsee seuraamaan etänä kirjailijavierailuja ja luentoja. Kansalaisopistojen sivut ovat hyvä lähde löytää kivaa tekemistä. Tanssijalan vipattaessa lääkettä vaivaan löytyy Evijärven nuorisoseuralta, Lappajärven Kivitipusta ja Lakis Areenalta Vimpelissä. Tanssikalenterit kertovat tarkemmin, ketä on esiintymisvuorossa.

Avantouintikausi starttailee pikkuhiljaa. Jos ei satu olla omaa rantaa tai hauska saunaseura kiinnostaa, on hyvä tietää, että avantosaunat lämpiävät Evijärven Kivijärvenkylän uimarannalla, Lappajärvellä Tarvolassa ja Kivitipun Aquariuksessa. Vimpelin löylyt löytyvät Vieresniemestä. 

Joulunavaustapahtumat

Evijärvi 19.11.2021
Lappajärvi 27.11.2021
Vimpeli (päivä vahvistamatta)

https://www.jarviseudunsanomat.fi/tapahtumakalenteri/

Toivottavasti tavataan teitä kausiasukkaita vielä monta kertaa ennen lumia!

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Hyvät kesäasukkaat ja lomailijat – kesän uutiskirje

Tervetuloa viettämään aurinkoista ja tapahtumarikasta kesää Järviseudulla! Olemme iloisia saadessamme toivottaa teidät jälleen tervetulleiksi nauttimaan alueemme kauniista luonnosta, yhteisöllisestä tunnelmasta! Järviseudun Sanomat on tänäkin kesänä mukana tarjoamassa teille ajankohtaista tietoa ja kiinnostavia tarinoita, jotta kesästäsi tulisi unohtumaton.

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiskirjeen sisältö

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.