Petra Ollin elämäkertakirjaa esiteltiin Turun kirjamessuilla

Lappajärveläisestä maailmanmestarista on julkaistu kirja.

Julkaistu:

LAPPAJÄRVEN Veikkojen painin maailmanmestari Petra Olli sai suurta huomiota Turun kirjamessuilla lokakuun alussa. Ollia haastatteli messulavalla hänestä elämänkertakirjan kirjoittanut toimittaja Mikko Kekäläinen. Kirjaa kirjoittaessaan Kekäläinen kysyi monta kertaa painiliikkeistä kuten Ollin pelätystä puikkauksesta, jolle vastustajat olivat puolustuskyvyttömiä.

Painin viime vuonna lopettanut Olli näytti messuyleisölle, että kauluspaidassa ja korkokengissäkin puikkaus onnistui vielä, kun Kekäläinen sitä vaati näyttämään. Haastattelu on toistaiseksi nähtävissä Yle Areenassa ja sitä on katsottu jo yli 16 000 kertaa. Petra Ollin viimeinen puikkaus on taltioitu videon loppuun 19 minuutin tienoille.

Turkulaisyleisölle Olli kuvasi, että teos on enemmän romaanimaisempi kuin pelkkää urheilupapatusta. Syvällistä painianalytiikkaa hän ei kirjaan halunnut. Kirja antaa odotettuja vastauksia yllättävään lopettamispäätökseen. Olli kertoi kirjastaan myös sunnuntai-iltana Arto Nybergin ohjelmassa televisiossa. Kirjan virallinen ilmestymispäivä on tiistaina 12.10.

Elämänkertaa mainostetaan seuraavasti: ”Petra Olli nousi urallaan maailmanmestariksi, mutta ihmiset rakastuivat ennen kaikkea suorasukaiseen pohjalaiseen luonnonlapseen, jonka ruhjotuista kasvoista tuli suomalaisen sisukkuuden kuva Las Vegasin maailmanmestaruuskisoissa vuonna 2015. Petra Olli – Painija on sydäntä lämmittävä ja kouraiseva kertomus pienestä vanhempiaan riivanneesta tuittupäästä, josta kasvoi maailman paras hinnalla, joka kävi liian kovaksi.”

Teosta myydään e-kirjana noin 15 eurolla ja kovakantisena kolmella kympillä. Helpottaako kateellisia tietää, että Suomessa tekijänpalkkiot ovat hyvin pienet. Kirjoilla ei rikastu, ellei satu olemaan Kalle Päätalo.

Tapani Tyynelä

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.