Kortesjärven osayleiskaavan laatiminen käynnistynyt

Julkaistu:

Kaavoituksen tavoitteena on luoda edellytykset Kortesjärven taajaman elinvoiman säilymiselle tulevaisuudessa. Suunnittelun kärkitavoitteita ovat muun muassa maaseutumaisen asumisen tukeminen, teollisuuden kehittäminen sekä vapaa-ajan asumisen tukeminen. Tavoitteena on, että Kortesjärven taajaman osayleiskaavalla vastattaisiin todellisiin yli 10 vuoden tulevaisuusnäkymiin ja siinä osoitetut uudet aluevaraukset toteutuisivat tulevana maankäyttönä.

Suunnittelu- ja vuorovaikutusprosessi alkaa syksyllä 2021. Syys-lokakuussa alueella tehdään kulttuuriympäristöselvitystä. Kulttuuriympäristöselvitys on osa kaavatyön perusselvityksiä. Työn aikana haastatellaan mahdollisesti myös asukkaita. Työ laaditaan yleiskaavatasoisena selvityksenä alueen paikallisesti arvokkaiden rakennuskohteiden ja kulttuuriympäristöjen selvittämiseksi. Alueella laaditaan syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana myös luontoselvitystä, jolloin konsultin luontokartoittaja liikkuu maastossa.

Kaavatyön on arvioitu kestävän kahdesta kolmeen vuotta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) kuulutetaan nähtäville loppuvuodesta 2021. Tarkempi aikataulu laaditaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan, missä ovat myös tarkemmat yhteystiedot, miten kaavoittajiin voi olla yhteydessä suunnitteluprosessin aikana. Työtä varten kaupunki perustaa työryhmän, joka ohjaa osaltaan suunnittelua. Kaavaratkaisun hyväksymisestä päättää kaupunginvaltuusto.

Osayleiskaavamateriaali tallennetaan työn edistyessä kaupungin kotisivuille osoitteeseen: https://www.kauhava.fi/palvelut/kaavat_ja_kiinteistot/yleiskaavoitus/vireilla_olevat_yleiskaavat.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.