Tuleeko seurakuntaliitoksista nyt totta? Järvi-Pohjanmaan rovastikunnassa selvitetään seurakuntarakenteen uudistamista

Vimpelin seurakunta on yksi Järvi-Pohjanmaan rovastikunnan seurakunnista, joiden osalta seurakuntarakenteen uudistamista selvitetään.

Tuomiokapituli nimesi selvitysmieheksi tuomiokapitulin asiantuntija Jukka Helinin. Selvitys valmistuu 31. tammikuuta 2022 mennessä.

Selvityksen perusteella voidaan esittää seurakuntaliitosta, seurakuntayhtymää tai seurakuntien jatkamista itsenäisinä. Liitokset voivat koskea kaikkia tai vain osaa seurakunnista.

Kuntien laskevat asukasmäärät asettavat seurakunnille suuria haasteita. Selvityksessä tutkitaan, olisiko liitoksella tai yhtymällä vaikutuksia seurakuntien toimintaedellytysten kohentamisessa.

Jos selvityksessä ilmenee muutostarpeita, vie tuomiokapituli aloitteen seurakuntiin lausuntokierrokselle, minkä jälkeen se antaa oman lausuntonsa asiasta Kirkkohallitukselle. Kirkkohallitus tekee päätökset mahdollisista muutoksista.

Järvi-Pohjanmaan rovastikuntaan kuuluvat Kauhavan, Lappajärven, Evijärven, Vimpelin, Alajärven, Soinin, Ähtärin ja Pietarsaaren seurakunnat. Rovastikunnan lääninrovastina toimii Alajärven kirkkoherra Ari Auranen.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA