Evijärvellä ja Vimpelissä vähiten työttömiä

Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaan alueella 1 247 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 6,4 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,7 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden elokuun lopussa oli 399, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 816 henkilöä (-67,2 %). Kohentuneessa tilanteessa näkyy lomautusten purkautuminen.

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 34 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2 373 kappaletta, joka oli 1 181 enemmän kuin vuosi sitten (99,1 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4 967 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Soinissa (-43 %), Ähtärissä (-38 %), Isossakyrössä (-36 %) ja Ilmajoella (-33 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi)

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.