Kortesjärven tekonurmi saataneen asennettua tällä viikolla

Tekonurmi koostuu toisiinsa kiinni liimattavista, neljä metriä leveistä ja 63 metriä pitkistä hiekkatekonurmimaton kaistaleista.

KORTESJÄRVEN keskuskentän työt ovat edenneet siihen pisteeseen, että tekonurmea alettiin asentaa viime viikon tiistaina.  

Kävimme seuraamassa aamupäivällä kuinka alajärveläisen, urheilukenttien pinnoitukseen erikoistuneen Saltex-yrityksen miehet asemoivat neljä metriä leveitä ja 63 metriä pitkiä hiekkatekonurmimaton kaistaleita paikoilleen. 

Timo Mäntyaho Saltexilta kertoi asennustöiden lomassa, että pinnoitettavaa aluetta oli 104 x 62 metriä. Laskujemme mukaan vieri viereen asennettavia, toisiinsa kiinni liimattavia kaistaleita tarvitaan siis 26. 

–Alusta on suunniteltu nimenomaan jalkapalloa varten, Mäntyaho sanoi. 

Hän lisäsi, että töissä luultavasti menee vielä ainakin tämä kuluva viikko.  

Saltex hoitaa vain kentän pinnoituksen. Pohjatöitä oli tehnyt elokuusta lähtien paikallinen Tuhkasaari oy. 

KJV:N Jouni Mattila kertoo, että uusi kenttä otetaan Kortesjärvellä vastaan avosylin.  

–Tuleva kenttä lisää todella paljon harrastusmahdollisuuksia meillä urheiluseurassa, ja se palvelee myös jatkossa koulua tosi hyvin. Se pidentää kautta aika lailla: kentälle päästään aikaisin keväällä ja siellä voidaan olla myöhään syksyyn. 

Huono jalkapallokenttä vaivasi jo 90-luvulla, jolloin Kortesjärven naiset pelasivat suomenmestaruussarjaa.  

–Muistan vielä, kun sahajauhoja levitettiin maalivahdin alueelle ja isompiin vesilammikoihin kentällä, Mattila kertoo. –Jo silloin olosuhteiden olisi pitänyt olla toiset, mutta se aika oli sellaista kuin oli. Ei ollut hirveästi urheiluihmisiä valtuustoissa. 

Sen jälkeen kenttä on remontoitu kertaalleen, mutta ongelmat jatkuivat, kun suunnittelu ei silloin mennyt aivan nappiin. Sateisina kesinä kenttä voi olla erinomaisessakin kunnossa, mutta vähänkin pidempien hellejaksojen aikana se kuivuu täysin.  

Perimmäinen syy on Mattilan mukaan ollut, että kenttää ei ole ollut mahdollista kastella riittävästi. Hän ei halua sen tarkemmin avata julkisesti, miksi näin on. 

–Kyllä tänne on ollut varsin noloa kutsua vieraita pelaamaan — eikä moni ole tullutkaan. Naisjalkapalloseuran puolelta oli pyydetty Seinäjoelta tyttöjoukkuetta pelaamaan harjoituspeliä, mutta he eivät tulleet, kun tiesivät kenttäolosuhteet, Mattila huokaa. –Sekin puoli varmaan korjautuu, kun on esittää hyvät olosuhteet. Tosi hieno asia tämä on meille. 

KENTÄN ympärille tulee aidat, eli sinne ei enää pääse mopoja, autoja ja traktoreita ajamaan rallia. Heittopaikkojen kohtalona on siirto viereiselle Rasin hiekkakentälle. 

Yksi tekonurmen etu on sekin, että siihen on piirretty kaikki tarvittavat viivat valmiiksi. 

–Ei tarvitse huolehtia, että silloin ja silloin on peli, joten viivat täytyy käydä vetämässä kentälle. 

Kentälle tulee myös pesäpallokentän viivat. Mattila kertoo, että KJV:llä ei tällä hetkellä ole suunnitelmia pesäpalloharjoitusten aloittamiseksi, vaan kenttä tulee lähinnä koululaisten käyttöön. 

–Mutta eihän sitä ikinä tiedä, jos paikkakunnalle sattuu tulemaan joku innokas pesäpallon vetäjä. Olihan KJV:llä aikoinaan, 90-luvun puolivälissä, neljä joukkuetta, eli perinteitä kyllä löytyy. 

Mattila ei tällä hetkellä tiedä, onko kentälle tulossa valaistusta. Hän toivoo, että Rasin kentän hyvät valot olisi mahdollista siirtää tekonurmelle. 

HÄN uskoo, että kenttää päästään käyttämään vasta keväällä. Remontin ajan jalkapallo-otteluita on pelattu Evijärven ja Kauhavan kentillä. 

–Siitä kiitos Evijärven ja Kauhavan vapaa-aikapuolen suuntaan. 

Kaiken kaikkiaan Mattila toteaa, että tekonurmi on hieno juttu. 

–Tällaiset asiat, kuten uusi urheilukenttä ja uusi koulu, voivat ehkä lisätä joidenkin halukkuutta muuttaakin tänne seudulle, hän arvelee. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.