Oppia heille ja oppia meille

Kortesjärvellä seurue pysähtyi Saarijärven Rantamajalle. Sieltä patikoitiin hetki Leipätietä ihmettelemässä alueen maa- ja kallioperää geologi Teemu Öhmanin opastuksessa. Kuvassa Öhmanin kädessä on tonaliitti-nimistä kiveä.
Järviseudulle saapui viikonloppuna vieraita Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. He olivat Outdoor Leader -hankkeen hankekumppaneita, ja he olivat tulleet geomatkailemaan ja tutustumaan Aisaparin alueen kiinnostaviin kulttuurikohteisiin.

JÄRVISEUDULLE saapui viikonloppuna vieraita Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. He olivat Outdoor Leader -hankkeen hankekumppaneita, ja he olivat tulleet geomatkailemaan ja tutustumaan Aisaparin alueen kiinnostaviin kulttuurikohteisiin.

Matkaan lähdettiin perjantaina Lapuan Simpsiöltä ja kulttuurikeskus Vanhasta paukusta, ja sieltä siirryttiin kolmen päivän aikana Kauhavan, Härmien, Kortesjärven, Evijärven, Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven kautta lopulta Lehtimäen Valkealammelle.

Oppaana toimi geologi Teemu Öhman, ja vierailukohteita oli lisäksi esittelemässä joukko paikallisia ihmisiä.

Haastattelupäivää perjantaina oltiin Kortesjärven Saarijärvellä. Ensin hörpättiin kahvit Rantamajan tanssihallilla ja kuultiin samalla siellä järjestettävistä kesätansseista ja muista tapahtumista. Sen jälkeen patikoitiin Leipätietä vähän matkaa Reiskin suuntaan kodanpohjille ihmettelemään maa- ja kallioperän asioita Öhmanin kanssa.

OPINTORETKELLE osallistui ihmisiä Aisaparin lisäksi viidestä Leader-ryhmästä: Jokivarsikumppaneista, Ykkösakselista, Ravakasta, Varsin hyvästä sekä Pyhäjärviseudusta.

Aisapari on ollut mukana yhteishankkeessa näiden satakuntalaisten ja länsiuusimaalaisten ryhmien kanssa. Hankkeen teemana ovat reitistöt. Siinä mietitään hyviä käytäntöjä muun muassa reittien ylläpitoon ja rakentamiseen.

Mainos

–He ovat matkailuoppaita, matkailuyrittäjiä, reitistöjen rakentajia ja muita, joilla on yleistä mielenkiintoa luontoasioihin, kertoo Marita Mattila Aisaparilta. –Oppia heille ja oppia meille, molemmin puolin.

Aluksi hankkeessa oli mukana myös kaksi ruotsalaista Leader-ryhmää, kertoo Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.

–Hankkeen puitteissa on tehty vierailuja Varsinais-Suomeen ja Uudellemaalle, ja kerran käytiin Ruotsissakin. On ollut mielenkiintoista kuulla ja nähdä, mitä siellä tehdään, ja nyt vaikuttaa siltä, että he tykkäävät nähdä, mitä täällä tehdään, Niemi-Huhdanpää sanoo. –Piti tehdä useampikin reissu, mutta korona tuli vastaan. Tätäkin matkaa oli siirretty ja siirretty, ja päätimme, että se on tehtävä nyt, jos se tehdään ollenkaan.

Kraatterijärven geopark -hankkeen puitteissa Aisaparin alueelle suuntautuneella retkellä erityisenä teemana oli geologia, minkä takia Öhman oli otettu mukaan oppaaksi. Saarijärven kodanpohjien lisäksi käytiin ainakin kraatterin reunalla Lakeaharjulla sekä Lappajärven meteoriittinäyttelyssä.

–Geomatkailu on sellainen ala, joka kiinnostaa, ja joka nousee matkailualana. Mietimme, miten pystyisimme hyödyntämään geomatkailua täällä omalla alueellamme, Mattila sanoo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.