Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa syksyn koronatilanne jatkuu vakavana

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella elokuussa tartuntoja todettiin 37, ja tässä vaiheessa syyskuuta niitä on todettu jo 13. Karanteeniin on alkukuun aikana asetettu 82 henkilöä, kertoo tiedottaja Jonna Hautamäki.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat tulleet enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Viime viikkoina on tapahtunut nousua epäselvissä tartuntaketjuissa. Mahdollisten tartuntaketjujen katkaisemiseksi koronatesteihin kehotetaan hakeutumaan nopeasti. Tällä hetkellä testauksesta tulokseen ei juurikaan ole vastausviivettä.

-Alueemme yli 12-vuotiaista asukkaista on saanut täyden kahden annoksen rokotussuojan 60,3 % alueemme yli 12-vuotiaasta väestöstä. Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on 76,9 %.

Tällä hetkellä koronarokotteen voi saada alueemme kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset ja alueellamme pitkäaikaisesti oleskelevat. Nuoremmissa ikäryhmissä näkyy rokottamattomuus – koko maan osalta. Koronarokotteiden ottaminen on tie yhteiskunnan avautumiseen ja Kuntayhtymä kannustaa rokotteiden ottamiseen. 

Koronarokotteen saaminen on pyritty tekemään helpoksi. Perinteisten ajanvarausmahdollisuuksien lisäksi Kauhavalla on tulossa jälleen Walk in -rokotustapahtumia, mistä rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta!  

Seuraavat Walk in -tapahtumat järjestetään Kauhavan hyvinvointikeskuksessa: 

  • Tiistaina 21.9. klo 8–18  (rokote: Pfizer) 
  • Keskiviikkona 22.9. klo 8–16  (rokote: Moderna) 

Ensimmäisten annosten lisäksi nyt Walk in:ssä annetaan myös tehosteannoksia. THL on antanut uudet suositukset, että tehosteannos voidaan antaa jo 6 viikon annosvälillä. Näin rokotussuoja voidaan saattaa aiemmin kuntoon. Walk in -tapahtumaan voi tulla tehosterokotteelle, jos on saanut 1. annoksen ennen 10.8. ja lisäksi ohjeistetaan tulemaan ensisijaisesti sen päivän mukaan kumpaa rokotetta (Pfizer/Moderna) on aiemmin saanut.  

Mukaan tapahtumaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (esim. Kela-kortti). Rokotteet annetaan saapumisjärjestyksessä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.