Lukijan mielipideartikkeli:

Matti Salomäki Lapuan hiippakunnan piispaksi

ME allekirjoittaneet pidämme tuomiorovasti, Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Matti Salomäkeä erinomaisena piispakandidaattina Lapuan hiippakunnan piispanvaalissa. Piispanviran hoitamisessa on eduksi, että viranhaltija tuntee laaja-alaisesti ja moniulotteisesti seurakuntatyön kysymykset. Salomäelle on muodostunut monikerroksinen kokemus seurakuntapapin tehtävistä, yhteensä 27 vuotta.

Pitkäaikaisen johtamiskokemuksensa Salomäki on saanut kirkkoherran viranhoidosta 18 vuoden aikana kahdessa, pienessä ja keskisuuressa, seurakunnassa. Pielaveden kirkkoherrana toimiessaan hän osallistui yhdessä naapuriseurakuntien kanssa seurakuntayhtymän perustamiseen, mikä on luonut hänelle omakohtaisen muutosjohtamisen asiantuntijuuden. Siten hän tuntee seurakuntien hallinnon, talouden, toiminnan sekä henkilöstön johtamisen maailmaan sisältyvät erityispiirteet. 

Salomäki tunnetaan viisaana ja lempeänä ihmisenä sekä kuuntelevana, kannustavana ja esimerkillään johtavana esimiehenä ja paimenena.

Matti Salomäki tuntee hyvin piispan johtaman tuomiokapitulin hallinnollisen toimintakulttuurin. Tuomiorovastin virassaan vuodesta 2012 lähtien Salomäki on ollut Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin jäsen, varapuheenjohtaja ja piispan ollessa estynyt hänen sijaisensa. Hän on toiminut myös hiippakuntavaltuustossa Kuopion ja Lapuan hiippakunnassa. Lisäksi hän tuntee kirkon korkeampaa hallintokulttuuria toimittuaan kirkolliskokouksen pappisedustajana vuodesta 2016 alkaen. Hän kykenee tekemään päätöksiä koko kirkkoa koskevista suurista linjoista.

Salomäki haluaa edistää hiippakunta-alueella toteutuvaa alueellista yhtenäisyyttä ja hyvinvointia olemalla Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yhteinen esipaimen.

Hengellisessä johtajuudessaan Salomäki on valmis rohkeasti kehittämään kirkon toimintatapoja tinkimättä kristillisen uskon sisällöstä seuraten vanhaa sanontaa ”Kohti keskusta, kohti ristiä, kohti Kristusta!”.  Hän rohkaisee myös tukeutumaan Jumalan Sanan ikuisiin periaatteisiin kaikissa elämän kysymyksissä.

Näillä perusteilla tahdomme lämpimästi suositella tuomiorovasti Matti Salomäkeä Lapuan hiippakunnan seuraavaksi piispaksi.

Heikki Palola, pankinjohtaja el., hpkvalt jäsen, Petäjävesi Jorma Kallio, kehityspäällikkö, Lapua Anna Kangas, pastori, Lapua Juliaana Kellokoski, kanttori, Alajärvi Ulla Latomäki, pastori el, Lapua Harri Niemelä, kirkkoherra, Jämsä Erkki Puhalainen, kirk.kok edust. ja hpkvalt jäsen, Jyväskylä Pirkko Saarinen, lähihoitaja, Petäjävesi Harri Silvolahti, kappalainen, hpkvalt jäsen, Lapua Tarja Takala-Luostarinen, kappalainen, Kuortane Mauri Tervonen, teologian tohtori, kkovalt varapj, Jyväskylä Jukka Tuppurainen, rovasti, Lapua

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.