Lukijan mielipideartikkeli:

Ala-Prinkkilä sillanrakentajaksi Lapuan hiippakuntaan

LAPUAN hiippakunta tarvitsee piispakseen sillanrakentajan, koska sekä kirkossa että yhteiskunnassa ajaudutaan helposti vastakkaisille rannoille. Mielestämme teologian tohtori, lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä sopii hyvin piispaksi monien herätysliikkeiden ja maakuntien hiippakuntaan. Hän on tottunut rakentamaan yhteistyötä niin kirkollisten kuin yhteiskunnallistenkin toimijoiden kanssa.

Ala-Prinkkilä tunnetaan huumorintajuisena, empaattisena, helposti lähestyttävänä ja uudistushenkisenä pappina. Hän on taitava sanankäyttäjä, joka tekee ymmärrettäväksi suuria ja monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Häneltä riittää ymmärrystä myös ihmiselämän hauraudelle ja rikkinäisyydelle. Hänen johtamisotteensa on pitkäjänteinen, osallistava, sovitteleva ja ratkaisukeskeinen. 

Ala-Prinkkilällä on monipuolinen ja pitkä kokemus kirkollisesta työstä ja johtamisesta. Hän on aiemmin toiminut nuorisopappina Kauhajoella sekä sairaalatyöstä vastaavana pappina kaksikielisessä Kristiinankaupungissa. Kaksikielistä työkokemusta on karttunut myös amerikansuomalaisessa St. Andrewn seurakunnassa Floridassa.

Ala-Prinkkilä on tällä hetkellä Kauhajoen seurakunnan kirkkoherra sekä Kauhajoen rovastikunnan lääninrovasti. Hän on toiminut myös Lapuan hiippakunnan pappisasessorina sekä piispainkokouksen jäsenenä. Niinpä hänelle on kertynyt kokemusta paitsi seurakunnan ja rovastikunnan myös hiippakunnan ja kokonaiskirkon hallinnosta. Pappisliitto nimitti Ala-Prinkkilän Vuoden papiksi 2009. Nimitysperusteet liittyivät seurakunnan ja rovastikunnan johtamiseen sekä kriisijohtamiseen.

Teologiantohtori Ala-Prinkkilä on perehtynyt erityisesti apologetiikkaan eli kristinuskon puolustamiseen sekä ekumeniaan eli kirkon ykseyteen ja kristittyjen yhteyteen. Hän toimii hiippakuntamme pastoraalikouluttajana ja piispainkokouksen ekumeenisen toimikunnan jäsenenä. Jouko arvostaa luterilaisia juuriaan, mutta iloitsee myös eri kirkkokuntiin kuuluvien yhteydestä.

Mainos

Ala-Prinkkilän mukaan kristillisen seurakunnan esikuvana on Jeesuksen kuvaus taivaasta kotina, jossa on monta huonetta ja jossa saadaan olla Jumalan luona. Siksi kirkkomme on tarjottava hengellinen koti erilaisille ihmisille sekä annettava tilaa erilaisille hengellisille liikehdinnöille. Kirkkomme ykseys ja sen jäsenten yhteys ei rakennu ihmisten samanlaisuuden vaan sanassa ja sakramenteissa luoksemme tulevan sekä meidät yhteen sovittavan Jumalan varaan.

Ala-Prinkkilän mottona on ”Kaikesta selvitään, ja vaikka ei selvittäisi, niin siitäkin selvitään.” Elämämme on myötä- ja vastoinkäymisten keskellä Jumala käsissä. Hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon.  

Tukiryhmän puolesta Krister Koskela, rovasti, Vaasa, Marjatta Hautala, kirkolliskokousedustaja, Kauhajoki, Jaakko Rusama, dosentti, Helsinki, Risto Krogerus, rovasti, Jyväskylä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.