Lappajärven Jamin koronatartunnoista ei pidempiä tartuntaketjuja

Järviseudun ammatti-instituutilla havaittuihin koronatapauksista ei ole aiheutunut jatkotartuntoja. JAMI:n Lappajärven ja Vimpelin yksiköt ovat palanneet lähiopetukseen 6.9. lähtien, kertoi Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotteessaan.

Jatkossa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä ei lähtökohtaisesti tiedota jokaista uutta koronatartuntaa. Tartunnanjäljitystyö jatkuu kuitenkin normaalisti ja tarvittaessa tiedotamme esimerkiksi alueella havaitusta tartuntaryppäästä tai joukkoaltistuksesta, jos se nähdään tarpeelliseksi, pandemiajohtoryhmä linjaa..

Rokotukset Järvi-Pohjanmaan alueella etenevät hyvin: tällä hetkellä kaikista vähintään 12 vuotiaista henkilöistä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 78 prosenttia Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaista ja noin 60 prosenttia on saanut myös toisen rokoteannoksen. THL on linjannut, että toisen koronarokotteen voi hakea siinä vaiheessa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Pandemiajohtoryhmä on päättänyt alueella kuitenkin pääasiallisesti käytettävän kahdeksan viikon rokoteväliä. Erityistapauksissa (esim. ulkomaan matka tai lähestyvät ylioppilaskirjoitukset) voi kuitenkin hakeutua walk-in-rokotuksiin jo kuuden viikon päästä ensimmäisen rokoteannoksen saamisesta.

Rokotuskattavuuden noustessa rajoituksia ja suosituksia tullaan vähitellen purkamaan. Pandemiajohtoryhmä muistuttaa kuitenkin vielä jaksamaan hetken aikaa:

  • älä tapaa muita ihmisiä, jos sinulla on flunssan oireita. Hakeudu ohjeiden mukaisesti koronatestiin
  • käytä suu-nenäsuojusta asioidessasi sisätiloissa tai sisätiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa
  • hakeudu rokotukseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.