Avi purkaa kokoontumisrajoituksia

Aluehallintovirasto katsoo, että kokoontumisrajoitusten jatkaminen ei ole välttämätöntä, sillä alueiden terveydenhuollon kantokyky ei ole tällä hetkellä vaarassa, ja tartuntaketjut ovat pääosin jäljitettävissä. Avin mukaan rokotuskattavuuden olisi edelleen noustava, jotta uusilta epidemian pahenemisvaiheilta ja rajoituksilta vältyttäisiin jatkossa.

Molemmat sairaanhoitopiirit ovat edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella rokotukset ovat edenneet ja sairaalahoidon tarpeeseen pystytään vastaamaan hyvin. Myös tartuntojen jäljitettävyys on hyvä.

Etelä-Pohjanmaan osalta tilanne on saman tapainen, mutta joukkoaltistumiset ovat ruuhkauttaneet tartunnanjäljitystä.

Päättyvien rajoitusten aikana kiellettiin alueen kunnissa kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kymmenen henkilöä sekä kaikki alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Tilaisuuksia on voitu kuitenkin järjestää osallistujamäärät ylittäviä tilaisuuksia edellyttäen turvallisuuden varmistamista viranomaisten ohjeita noudattaen.

Avi muistuttaa, että erilaisten asiakas- ja toimitilojen käytössä on noudatettava tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia, jotka velvoittavat tiloista vastaavia muun muassa ohjeistamaan asiakkaita, järjestämään mahdollisimman väljän oleskelun ja tehostamaan pintojen puhdistusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.