Uudella toimintamuodolla halutaan rauhoittaa nuorten ajanviettoa viikonloppuisin

Alajärven kaupungin nuorisopalvelut ja Lähi-ABC Alajärvi aloittavat uudenlaisen yhteistyön ja etsivät yhdessä vapaaehtoisia aikuisia Valvovat Vanhemmat -vapaaehtoisrinkiin.

–Vapaaehtoisilla aikuisilla halutaan rauhoittaa ABC:n ympäristöä ja vähentää lasten ja nuorten ylilyöntejä ABC:n pihassa ja sisällä, kommentoi erityisnuorisotyöntekijä Siiri Ahopelto.

Mukaan ryhmään voi ilmoittautua kuka tahansa yli 18-vuotias. Nuorisopalvelut järjestää vapaaehtoisille lyhyen koulutuksen sekä antaa vapaaehtoisille tunnisteliivin. Lähi-ABC Alajärvi tarjoaa vapaaehtoisille aina vuorossa yhden ruuan.

Tavoitteena on, että toiminta alkaisi lokakuussa ja vapaaehtoisia etsittäisiin perjantai ja lauantai-illoille kello 19-22.00 väliselle ajalle.

–Tarkoitus ei ole vapaaehtoisista tehdä vartijoita tai järjestyksenvalvojia, vaan tuoda turvallisia aikuisia olemaan läsnä ja rauhoittamaan tilanteita olemassaolollaan, toteaa nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä.

Vapaaehtoiset voivat tarvittaessa soittaa vartijan tai poliisin paikalle, mikäli tilanne sellaista vaatii.

Kiinnostuneet vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä nuoriso-ohjaajiin Siiri Ahopeltoon, Tuomas Lahdenperään tai Elina Ruotsalaan.

Vapaaehtoisryhmän lisäksi nuorisopalvelut järjestävät satunnaisia pop-up nuorisotiloja syksyn aikana ABC:lla. Ensimmäinen ilta on jo sovittu perjantaille 15.10.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.