Tulevan hyvinvointialueen yhteistyön tueksi perustetaan Järjestöneuvosto: ehdokasasettelu on avoinna

JÄRJESTÖJEN rooli tulevassa soteuudistuksessa on merkittävä ja se tulee vaikuttamaan kaikkiin järjestöihin. Etelä-Pohjanmaalle ollaan perustamassa monialaista maakunnallista Järjestöneuvostoa, joka tulee olemaan kaikkien maakunnassa toimivien järjestöjen ääni.

Neuvosto kokoaa alueen yhdistysten tiedot, taidot ja asiantuntemuksen yhteen. Yhteistyöllä järjestöneuvosto vaikuttaa ja näin vahvistaa Etelä-Pohjanmaata. Yhteinen tavoite on asukkaiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Järjestöneuvoston tavoitteita ja tehtäviä tulevat olemaan järjestötoiminnan näkyväksi ja tunnetuksi tekeminen, kansalaisten ja järjestöjen osallistumismahdollisuuksien edistäminen sekä järjestöjen välisen sekä järjestöjen ja julkisen sektorin välisen yhteistyön parantaminen sekä järjestötiedon kerääminen. Lisäksi neuvosto haluaa tukea järjestöjen integroitumista mukaan hyvinvointialueen hyvinvointi- ja ohjelmatyöhön, antaa lausuntoja päätöksentekoon sekä nimetä edustajia julkisen sektorin toimielimiin ja työryhmiin.

Järjestöneuvoston perustamisen ensimmäiseen kokoukseen kesäkuussa osallistui yhteensä 70 järjestötoimijaa: eri järjestöjä ja yhdistyksiä oli edustettuna yhteensä miltei 200. Toisessa kokouksessa elokuussa avattiin ehdokasasettelu, ja Järjestöneuvosto asetetaan 22. syyskuuta 2021 pidettävässä kokouksessa.

Järjestöneuvostoon etsitään 14 järjestöedustajaa ja heidän varaedustajaansa sekä maakuntahallituksen nimeämät henkilöt. Lisäksi mukana kokoonpanossa on asiantuntijajäsenenä alueellisen HYTE-tiimin edustaja. Järjestöjä ja ehdokkaita haetaan läpi järjestökentän, jotta edustus olisi mahdollisimman monialainen ja kattava. Ehdokasasettelu on avoinna 13.9.2021 saakka. Ehdokkuuksia vastaanottaa Seinäjoen Järjestötalo kotisivuillaan www.jtalo.fi. Lisäksi neuvostoon osallistuvat myös Etelä-Pohjanmaan liiton ja EPSoteuudistuksen väliaikaisen toimielimen nimeämät edustajat sekä edustaja Etelä-Pohjanmaalle perustetusta järjestöyhdyshenkilöverkostosta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.