Puolukan osto käynnistyi vilkkaana – nuorille poimijoille luvassa bonusta

Lia Järvelä siirsi Erkki ja Mirja Koiviston keräämää puolukkaa punnitusastioihin.

Julkaistu:

Erkki ja Mirja Koivisto hurauttivat Vimpelin asemalle Paalijärveltä kyydissään noin parin sadan kilon puolukkalasti.

–Ihan hyvin näin 80- ja 85-vuotiailta, Mirja Koivisto naurahti. –Tämä oli kolmen päivän urakka.

Vaikka kuivuus verotti marjasatoa, löytyy puolukkaa paikoittain mukavasti.

–Paikasta, josta viime kesänä sai 9 sankoa marjaa, tuli nyt vain kolme. Kiertelin metsiä kukinta-aikaan ja raakilevaiheessa, niin tiesin, mistä kannattaa lähteä keräämään. Kosteammissa, matalissa paikoissa marjaa on hyvin, Erkki Koivisto kertoi.

Aiemmin Koivistot ovat keränneet puolukkaa kotitarpeiksi ja lähipiirille, myyntiin asti muutamana viime vuonna. –2 500 litraa parhaimmillaan. Viime vuonna toimme tänne 501 kiloa.

Puolukan poiminta on Koivistoille tietyllä tavalla kilpailuhenkistä hommaa, mutta Mirja Koivisto kertoo nauttivansa luonnossa olemisesta ja siitä, että keräämisessä on kuitenkin oma vapaus.

–Ollessani työssä pankissa luonto tarjosi paikan rauhoittua ja antoi voimaa. Mikäs sen mukavampaa nytkään kuin nauttia kauniista loppukesän päivistä metsässä.

SATOSANKARIT työllistää nuoria marja-asemilla marjan ostossa, sekä kannustaa nuoria hankkimaan tuloja marjoja keräämällä. Tänä vuonna ostetaan vain puolukkaa, ja joillakin asemilla myös pihlajanmarjaa. Mustikan osto peruuntui kuivuuden ja siitä seuranneen huonon mustikkasadon takia. Lia Järvelä, Kirsi Koskela, Riina Utanen ja Saija Raivio palvelevat puolukan kerääjiä toiminnanjohtaja Kirsi Sänkiahon kanssa.

–Pidämme ovet auki alustavan suunnitelman mukaan neljä viikkoa, mikäli marjaa riittää, ja viidennenkin, jos on tarvetta, Sänkiaho kertoi.

Marja-asemalla on tarjolla kahvit ja kävijät voivat osallistua marjaharavan arvontaan.

Myös nuoria halutaan kannustaa marjanpoimintaan. –Viidelle ensimmäiselle 13–28-vuotiaalle, joka tuo meille vähintään kaksi 10 litran sankoa puolukkaa ostettavaksi, annamme lisäksi 20 euron poimintabonuksen.  Päivitämme bonuksen saatavuuden omille nettisivuillemme sekä someen. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.