Savola taisteli hopeaa, Kuuselalle pronssia

Toni Kuusela tekee markkinointiyhteistyötä Vimpelin kunnan kanssa. Arkistokuva.
Tampereella, Ratinan stadionilla järjestetyissä yleisurheilun SM-kisoissa järviseutulaisurheilijat taistelivat sijoituksista ja mitaleista.

Lappajärven Veikkojen Tarmo Savola taisteli kymmenottelussa hopeaa, vaikka kyynärpäävaiva haittasi muun muassa keihässuoritusta. Kullasta käytiin kova taistelu päätöslajissa, 1 500 metrillä. Kisan kärjessä matkaan lähtenyt Tarmo Savola juoksi ajan 4.46,51 jääden kisan voittajasta, Kenttäurheilijat 58:n Leo Uusimäestä noin 12 sekuntia. Savolan pistemäärä oli 7 597, kun Uusimäki keräsi 7 621 pistettä.

Seitsenottelussa Ankkureiden Eucabeth Kivikangas oli 17. pistemäärällä 4 685 jääden ennätyksestään vain 13 pistettä. Ensimmäisenä kisapäivänä Kivikangas teki tasaista sarjaa juoksemalla 100 metrin aidat aikaan 15,72, korkeushypyssä sivusi ennätystään hyppäämällä 155, työnsi kuulaa 12,22 ja juoksi 200 metriä aikaan 26,88. Toisena kisapäivänä hän hyppäsi pituutta 522 ja heitti keihäässä ennätyksensä, 37,02. Päätöslajissa, 800 metrillä, hän kellotti ajan 2.35,14.

Kuortaneen Kunnon väreissä kilpaileva vimpeliläislähtöinen Toni Kuusela kiskaisi SM-pronssia tuloksella 82,15. IF Raseborgin Oliver Helander heitti kisan pisimmän kaaren, joka kantoi 86,13 ja toiseksi tullut Joensuun Katajan Lassi Etelätalo sai heitolle mittaa 83,05.

Alajärven Ankkureiden Aleksi Yli-Mannila jäi keihään karsinnassa sijalle 16 tuloksella 67,09. Yli-Mannilalla on ollut loppukauden aikana ongelmia tekniikan kanssa. Hän heitti kesän parhaansa, 74,48, kesäkuussa. Hänen ennätyksensä on 75,27.

Naisten keihään finaalissa Lehtimäen Jyskettä edustava Janette Lepistö heitti kahdeksanneksi tuloksella 51,33 ja Soinin Sisun Jelena Jaakkola yhdeksänneksi 51,23 metrin kaarella.

Lappajärveläisjuurinen, Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava 17-vuotias Heidi Salminen otti SM-pronssia 400 metrin aitajuoksussa tuloksella 59,10. Viime viikonloppuna Salminen raivasi tiensä yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Nairobissa 400 metrin aitajuoksun finaaliin ennätysajallaan 58,12, jolla oli alkuerien nopein. Loppukilpailussa hän alitti 57 sekunnin rajan: voittoaika oli 56,94. Hänen äitinsä on lappajärveläislähtöinen Sanna Salminen, omaa sukua Timo.

Naisten kuulassa alajärveläissyntyinen, Himankaa edustava Minna-Marjatta Liimatainen oli kahdeksas tuloksella 13,42.

LaVen Jutta Väkeväinen jäi ilman tulosta korkeushypyn karsinnassa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Riikka Kujala palasi Vedon kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen tuoden leveyttä sinivalkoisten kokoonpanoon

Veto mellasti tuhoisasti

Veto-Forssa 84-63 (48-30) Vimpelin Veto järjesti komean lauantaisen iltapäivän pyyhkimällä Forssan Alulla Vimpelin liikuntahallin lattiaa

Riikka Kujala palasi Vedon kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen tuoden leveyttä sinivalkoisten kokoonpanoon

Veto mellasti tuhoisasti

Veto-Forssa 84-63 (48-30) Vimpelin Veto järjesti komean lauantaisen iltapäivän pyyhkimällä Forssan Alulla Vimpelin liikuntahallin lattiaa

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.