Lappajärven Veikkojen pelit pakettiin tältä kaudelta

Lavettaret paketoi onnistuneen kautensa viikonloppuna. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski

Julkaistu:

Aihe:

NAISTEN YKKÖSPESIKSEN puolivälierät käynnistyivät Lappajärven Veikoilta samaa rataa kuin runkosarjassa. Mailattaret Vaasasta osoittautui jälleen vahvemmaksi ottelusarjan ensimmäisessä koitoksessa Hietalahden kentällä. Lavettaret haastoi nimivahvan ennakkosuosikin ja runkosarjan voittajan ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso puolestaan kääntyi hyvin nopeasti Mailattarille heti ensimmäisessä vuorossa.

Molempien joukkueiden ulkopeli ensimmäisellä jaksolla oli hyvin tiivistä. Vastatuuli vaikeutti lyöntipeliä, eikä kumpikaan saanut painetta aikaiseksi. Kolmostilanteet olivat kortilla. Vaasa sai jaksovoittoon tarvitut kaksi juoksua Veikkojen pienellä huolimattomuudella.

Vaasan räväkkä alku toisella jaksolla tyrmäsi vieraat. Neljä juoksua avausvuorossa oli likaa. Mailattaret sai tilanteita kehiteltyä huomattavasti enemmän ja sen kotiuttamisprosentti oli kovaa luokkaa (75). Siinä missä emännät iskivät taidokkailla näpeillä ja loistavilla välilyönneillä juoksut, niin Veikoilta puuttui rohkeus todellisiin ratkaisuihin.

Toisella jaksolla LaVekin sai otetta paremmin sisäpelissä ja pääsi juoksujen makuun. Ensin Riikka Polso karkasi kolmoselta röyhkeästi vaasalaisten sirvauttaessa pallon katsomon reunaan. Milla Hakomäki ja Mette Mortensen iskivät joukkueensa muut juoksut hyvillä lyönneillään. Pelissä ei herkuteltu läpilyönneillä. Ainoastaan Selma Vuorinen puhkaisi kakkosrajan koko ottelussa, muuten pallot pysyivät pelialueella. Riikka Polso ja Jutta Herrala onnistuivat Lavettarista palkinnon arvoisesti.

YKSI yö ei muuttanut voimasuhteita puolivälierän toisessa osassa sunnuntaina. Vaasa hallitsi peliä ja ansaitsi paikkansa Ykköspesiksen välieriin kohti superpesiskarsintoja. Peli oli joukkueiden neljäs kohtaaminen tänä kesänä ja Mailattarien neljäs voitto.

Mainos

Essi Kivelän loistavalla kierrenäpillä Saana Kamppinen toi kolmannessa vuorossa Veikoille tasoituksen ja tilanteeksi 1–1. Ilo jäi varsin lyhyeksi, kun vaasalaiset karkasivat heti tasoittavallaan kolmen juoksun johtoon. Näihin lukemiin oli sitten tyytyminen ensimmäisen jakson päätteeksi.

Lauantaina pelattiin Vaasassa vastatuuleen, mikä vaikeutti lyöntipeliä. Nyt tuuli puhalsi takaa voimakkaasti. Se auttoi kovalyöntistä vaasalaisryhmää takakentän pommituksessa. Joukkue onnistui takomaan toisella jaksolla kuusi juoksua. Kaksi juoksua syntyy perin harvinaisella tavalla, kun pallo pomppasi katsomorakenteista parkkipaikalle.

Kolmannessa vuorossa Veikot sai pelijuonesta kiinni ja pyöritti peliä mallikkaasti. Vaasalaiskoppareiden tupeksittua Anni Kankaan takakentän lyönnin kanssa, niin Saana Kamppinen ja Essi Kivelä toivat tasoitusta taululle. Heti jatkotilanteessa Sanna Särkijärvi iski kakkosluukusta pallon maisemiin kunnarin arvoisesti, mutta rynnistys ei tuottanut enempää juoksuja. Jakso päättyi 3–8-lukemiin ja Vaasa eteni Ykköspesiksen välieriin. LaVesta palkittiin Riikka Polso ja Sanna Särkijärvi.

Lavettarien kausi oli onnistunut, vaikka tietenkin on aina tympeä päättää kausi tappioon. Mailattarien kokemus näkyi näissä pudotuspeleissä. Heikolle ei hävitty, ja tästä on hyvä suunnata katseet ensi kauteen ja tulevaisuuteen.

Reijo Kärnä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.