Etelä-Pohjanmaan koronatilanne sen kuin pahenee

ALUEELLINEN yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi maanantaina, että sairaanhoitopiiri jatkaa kiihtymisvaiheessa. Nyrkki ei antanut uusia suosituksia alueelle, mutta painottaa nykyisten rajoitusten ja suositusten noudattamisen tärkeyttä.

Mikäli tartuntamäärät yhä kasvavat, Nyrkki kokoustaa uudelleen loppuviikosta ja arvioi leviämisvaiheeseen siirtymistä.

Menneellä viikolla todettiin 87 uutta koronavirustartuntaa, mikä on suurin luku koko tähänastisen pandemian aikana. Tartuntojen kokonaismäärä on 1 256.

Suurin osa tartunnoista tulee nyt yökerhoista, festareilta, ravintoloista, työpaikoilta ja kouluista. Lisäksi tartuntoja tulee perheenjäseniltä tai muista sosiaalista kontakteista ja vähäinen määrä ulkomailta.

14 vuorokauden ilmaantuvuus 86/100 000 asukasta ja positiivisten koronatestien osuus 1,9 prosenttia.

Karanteeniin määrättiin menneellä viikolla satoja henkilöitä. Tämä käsittää yli 10 koululuokkaa, useita toisen asteen luokkia, urheiluseurojen joukkueita ja työpaikkoja. Karanteenin aikana sairastuneiden määrä oli 62 prosenttia.

Aluehallintovirasto on 12.8. tehnyt Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle yleisötilaisuuksia koskevan rajoituspäätöksen, joka on voimassa 13.8.–9.9.2021.

Nyrkki muistuttaa, että rokotukset pienentävät vakavan koronavirustaudin riskiä. Koronarokotus kannattaa ottaa ja huolehtia myös siitä, että toinenkin orkotus otetaan ajallaan. Rokotusten lisäksi tulee noudattaa koronaviruksen torjuntaan liittyviä yleisohjeita: käyttää maskia, välttää väentungoksia ja pitää huolta turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Sairaalahoidossa ja alueen terveyskeskuksissa on tällä hetkellä yhteensä kaksi koronaviruspotilasta.

Koronatestaus ja tartunnanjäljitys ovat kuormittuneita suurien päiväkohtaisten tartuntamäärien myötä. Eniten tartuntoja on todettu 10–19-vuotiailla (22%) ja seuraavaksi eniten 20–29-vuoti-ailla (21%) ja 30–39-vuotiailla (17%).

Covid-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä yli 140 000 kappaletta.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla.

Seuraava Nyrkin kokous on ensi maanantaina.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.