Infotapahtuma sote-alasta kiinnostuneille

Julkaistu:

TE-PALVELUT, Sedu ja Kuntayhtymä Kaksineuvoinen järjestävät yhteistyössä Minustako sote-ammattilainen? -infotapahtuman maanantaina 30.8. kello 14–15. Tilaisuus toteutetaan Teams-webinaarina. 

Liittymislinkki tilaisuuteen löytyy Etelä-Pohjanmaan TE-palveluiden verkkosivujen tapahtumakalenterista sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivujen ajankohtaista-osiosta. Lisäksi tapahtumasta löytyy tietoa myös molempien organisaatioiden Facebook-sivuilta.

–Infotapahtuma on avoin kaikille sote-alasta kiinnostuneille. Erityisesti toivoisimme mukaan alanvaihtoa harkitsevia, asiantuntija Terhi Kultalahti Etelä-Pohjanmaan TE-palveluista kertoo.

Tilaisuuden pääpaino on lähihoitajakoulutuksessa, sillä Kauhavalla käynnistyy vielä tänä syksynä lähihoitajatutkintoon tähtäävä työvoimakoulutus. Sen osaamisalana on ikääntyneiden hoito ja kuntoutus. 

–Lähihoitajaksi voi valmistua erilaisia reittejä pitkin, elämäntilanteesta riippuen. Alanvaihtajien ja työnhakijoiden kohdalla kyseeseen voi tulla työvoimakoulutus, jolloin opiskeluun on mahdollista saada taloudellista tukea, Kultalahti havainnollistaa.

JÄRJESTÄJIEN lisäksi tapahtumassa on mukana myös alueen yksityisiä sote-yrityksiä, jotka tarjoavat työpaikkoja ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden hoivan alalla sekä mielenterveys- ja päihdetyössä. Webinaarin ohjelmassa on myös paneelikeskustelu, jossa alan opiskelijat ja ammattilaiset kertovat kokemuksistaan.

–Meillä kuntayhtymässä lähihoitajat työskentelevät ikäihmisten palveluissa esimerkiksi kotihoidossa tai ympärivuorokautisen hoivan asumisyksiköissä. Toisaalta oman kiinnostuksen mukaan lähihoitaja voi hakeutua työhön myös joko sairaalaosastolle tai kehitysvammaisten ihmisten pariin, Kaksineuvoisen ikäihmisten palvelujohtaja Katri Nikkola kuvailee.

–Sote-alalla työllisyystilanne on hyvä. Sijaisuuksia voi tehdä jo opintojen loppuvaiheessa, ja yleensä varsin nopeasti osaaville ammattilaisille löytyy myös vakituinen työpaikka, Nikkola kannustaa. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.