Metsätarhan päiväkodin viipaleratkaisu toteutetaan Rantakylälle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Terveystarkastajan mukaan päiväkodin nykyisissä väistötiloissa Toimelassa voidaan toimia 31. lokakuuta saakka ylipaineistamisen ja lisäilmanpuhdistimien turvin. Toimelaan on suunnitteilla peruskorjaustöitä, joita ei voi toteuttaa lasten ollessa paikalla. Niistä tekninen lautakunta päättää myöhemmin.

Tekninen lautakunta kilpailutti vuokrapäiväkotitilat kolmelle ryhmälle ilman jakelukeittiötä. Adepteo Finland Oy voitti kilpailutuksen kokonaisedullisimmalla tarjouksellaan ja tekninen johtaja Ville Karjalainen tilasi kontit viranhaltijapäätöksellä 16. heinäkuuta keskusteltuaan asiasta valtuuston puheenjohtajiston kanssa. Konttien vuokra on 6 597 euroa kuukaudessa.

Sijoituspaikaksi kaavailtiin joko Aapiskujaa tai Toimelaa, mutta Toimelan tontti on ahdas Intervallin lisäosan vuoksi ja kiinteistöön on tulossa lisäksi peruskorjaustöitä. Teknisen johtajan mukaan viipaleratkaisun sijoittamiseen Aapiskujalle liittyneitä ongelmia oli ehditty jo ratkoa ja pohjatöitä aloittaa, kun teknisen lautakunnan päätös tuli. Tekninen lautakunta piti Rantakylän koulun pihaa ja ympäristöä lapsille parempana vaihtoehtona.

Nyt pohjatyöt Rantakylän koulun pihapiirissä on saatu käyntiin. Perustusten ja liittymien rakentaminen ovat tilaajan eli kunnan vastuulla ja ne tulee olla valmiina 30. elokuuta, jotta väistötilojen toimittaja voi aloittaa asennustyöt alkuperäisen aikataulun mukaan 1. syyskuuta. Konttiratkaisut on määrä saada käyttöön 31. lokakuuta mennessä.

Alun perin kontit suunniteltiin lämmitettävän kaukolämmöllä, mutta nyt teknisessä toimessa pohditaan, lämmitetäänkö tilat koululla jo olevalla lämpökontilla vai vesi-ilmalämpöpumpulla.

Mainos

–Ruokailu suoritettaneen ryhmissä yhteiskoulun keittiöltä tuotavalla ruoalla. Se, miten voimme hyödyntää koulun tiloja, on vielä auki.

Rantakylän kouluun Polyconilta tilatut rakenneselvitykset valmistuvat elo-syyskuun vaiheessa, minkä jälkeen tekninen lautakunta päättää sitä koskevista jatkotoimenpiteistä.

METSÄTARHAN päiväkodin johtaja Seija Aho on iloinen siitä, että lapsille ja kasvattajille saadaan viimeinkin terveet ja turvalliset tilat. –Se on tärkeintä. Uusia tiloja ja ympäristön tuomia toimintamahdollisuuksia odotetaan innolla, vaikka muutto onkin aina työläs ja raskas prosessi.

–Päiväkodin uusi sijainti jakaa varmasti käyttäjien eli varhaiskasvatuksen asiakkaiden mielipiteitä. Päiväkodin sijoittaminen Aapiskujalle olisi ollut lähempänä useimpia perheitä ja monen vanhemman työmatkan varrella. Rantakylän valtti on puolestaan lähellä oleva luonto ja rauhallinen ympäristö.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.