Alahärmäläinen 14-vuotias Elias Kalliokoski tavoittelee vielä crosskartien SM-mitalia

Elias Kalliokoski tavoittelee vielä SM-mitalia crosskarteissa. Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen

Julkaistu:

Aihe:

CROSSKARTIEN SM-sarjan finaali ajetaan tulevana lauantaina Vilppulassa Särkikankaan radalla.

Alahärmäläinen 14-vuotias Elias Kalliokoski lähtee kauden päätöskilpailuun kuudennelta sijalta. Hänen tavoitteenaan on nousta palkintokorokkeelle ja jopa SM-mitaleille.

Kalliokosken kausi on ollut vaihteleva. Avauskilpailussa Joensuussa voitto jäi muutaman senttimetrin päähän. Seuraavassa osakilpailussa oli tahmeampaa, mutta vauhti alkoi taas löytymään Karstulassa, ja Oulussa Kalliokoski ajoi neljänneksi.

Mitaleille nouseminen vaatii täydellisen onnistumisen. Menestymisen eteen on valmistauduttu tunnollisesti, testiä on ajettu Särkikankaan radalla ja auto on käyty tarkasti läpi sekä säädetty radalle sopivaksi.

–Oulun osakilpailun jälkeen ajettiin testipäivä Särkikankaalla, ja saatiin oikein hyvä vauhti sille radalle. Niin pitkään vedin, että vetarit antautuivat. Sitten oli aika lopettaa, Kalliokoski naurahtaa.

Sarjassa kuudentena oleva härmäläinen voi nousta pronssille, mutta se vaatii kovien kilpakumppanien pitämistä takana.  

–Voittoa lähden tavoittelemaan, joten täysillä pitää mennä. Särkikankaan rata on hyvä, se on hieno ajaa, tykkäsin siitä heti kun siellä ajoin. Erityisesti tykkään radan hyppyristä, niitä ei oikein muualla ole. Koitetaan saada paras mahdollinen tulos ja katsotaan kuinka käy, Kalliokoski miettii.

Kauden finaali ajetaan lauantaina 21. elokuuta. Kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

Pistetilanne 4/5:

1. Mikael Uitto 120p
2. Lauri Halonen 91p
3. Joonatan Ylilammi 88p

6. Elias Kalliokoski 80p

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.