Ilmari Sulkakoskelle Kotiseutuliiton korkein tunnustus

Julkaistu:

Kategoria:

,

SEITSEMÄLLE ansioituneelle suomalaiselle on myönnetty kotiseututyön ansiomitali, joka on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus. Yksi mitalin saajista on evijärveläinen Ilmari Sulkakoski.  

Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä periaatteellisia ansioita paikallisessa kotiseututyössä. Sulkakoski sai mitalinsa Oulussa 14. elokuuta valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa. Hän kertoo tunnustuksen vetävän nöyräksi. 

–Olen otettu tästä. Tilaisuus oli juhlava. Arvostan suuresti, sillä kriteerit ovat aikamoiset, Sulkakoski kommentoi. 

KOTISEUTUTYÖN tilanne Suomessa näyttää Sulkakoskesta vaihtelevalta, sillä aktiivihenkilöt tahtovat ikääntyä. Järviseudulla toiminta on suhteellisen hyvää paikallisen Järviseutu-seuran toimiessa alueella promoottorina. Hänestä paikallisessa kotiseututyössä pitäisi kehittää ennen kaikkea sitouttamista. 

–Se on kullanarvoinen kysymys. Kotiseututyö alkaa kiinnostamaan ihmisiä vasta lähempänä 50 ikävuotta. Meidän tulisi löytää henkilöitä, jotka olisivat kiinnostuneita niistä asioista jo varhaisemmin, Sulkakoski sanoo. 

TÄRKEIMMIKSI asioiksi kotiseututyössä Sulkakoski mainitsee oma-aloitteisuuden ja tallentamisen. 

–Facebook on tänä päivänä hyvä, mutta sieltä asiat eivät välttämättä tallennu historiaan. Tarinat pitää saada ylös johonkin eikä jättää vain muistin varaan. Muuten jos katko tulee jossain vaiheessa, niin tarina loppuu siihen, Sulkakoski toteaa. 

–Olemme asiasta pitäneet Evijärvellä huolen arkistoimalla vuosittain julkaistavan joululehden. Koitamme saada siihen kirjoittajia, jotka kirjoittavat tarinoita pitäjässä tapahtuneista asioista. Sitä kautta ne tallentuvat, Sulkakoski jatkaa. 

SULKAKOSKI on ollut elämänsä varrella monessa mukana. Hän on tehnyt vuosikymmenten mittaisen työuran Evijärvellä kunnan palopäällikkönä ja myös osallistunut aktiivisesti paikallispolitiikkaan. Sulkakoski on työskennellyt luottamustehtävissä myös nuorempana urheilu- ja nuorisoseurojen toiminnan myötä. Hän kertoo olevansa järjestötyöihminen. 

–Kaikki tämä järjestötyö on myös sitouttanut minut kotiseutuuni hyvin vahvasti, Sulkakoski ilmoittaa. 

Suomen kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurin monimuotoisuutta ja kulttuuriperintöä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun.  

Liiton jäsenistöön kuuluu yli 700 kotiseutu-, kaupunginosa- ja muuta yhdistystä, 102 kuntaa ja maakuntien liitot. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.