Evijärven kunnanvaltuusto 16.8.

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN uuden kunnanvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa tehtiin henkilövalintoja lukuisiin tehtäviin.

Kunnanhallituksen kokoonpano vaihtui lähes täysin. Kaudelle 2021–23 valittiin Marita Huhmarsalo (varajäsen Pauli Hanhikoski), Sebastian Mäkelä (Johannes Mäkinen), Antti Aho (Martti Mäkinen) ja Mirva Pietilä (Heikki Vainionpää).

Kunnanhallituksen puheenjohtaja on Alina Lehto (varajäsen Lenita Kottari) ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Jani Takamaa (Jonna Lantela) ja toinen varapuheenjohtaja Antti Perkkalainen (Susanna Välikangas).

–Nyt käännetään jälleen sivu Evijärven historiassa. Meidän on lähdettävä rakentamaan huomisen Evijärveä yhdessä, hyvässä hengessä. Yhteistyö on viisautta, ja se on avainasia, kun halutaan tehdä kestäviä, kauaskantoisia päätöksiä kotikuntamme hyväksi, Lehto sanoi.

Mainos

KUNNANVALTUUSTON puheenjohtajaksi valittiin kunnallispoliitikkona ja virkamiehenä pitkään toiminut Esko Ahonen. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Markus Kattilakoski ja toinen varapuheenjohtaja Juha-Matti Kujala.

–Tärkeintä meille on Evijärven kunnan kehittäminen ja evijärveläisten hyvinvoinnin turvaaminen sekä asioiden eteenpäin vieminen. Riitelemällä ei asioita saada eteenpäin. Peräänkuulutan omalla toimikaudellani, että oltaisiin sovussa, keskusteltaisiin asioista ja haettaisiin yhteisesti se hyvä päätös, jolla viemme asioita eteenpäin, Ahonen totesi.

–Yksi ongelma on, että olemme valtuustossa kovin miesvaltaisia. Toivottavasti pystymme jatkossa sellaiseen työskentelyyn, että naisetkin ovat entistä kiinnostuneempia valtuutetun tehtävästä. Se riippuu paljolti meistä täällä salista istuvista, sanoi kokouksen avannut Antti Perkkalainen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.