Lappajärven kunnanvaltuusto 16.8.2021, Ollila valtuuston puheenjohtajaksi, Ala-aho hallituksen

Jari Ollila johtaa Lappajärven valtuustoa, Ville Ala-aho puolestaan kunnahallitusta

Lappajärven ensimmäisessä kuntavaalien 2021 jälkeisessä kunnanvaltuuston kokouksessa tehtiin tulevan valtuustokauden henkilövalinnat. Valtuuston kokouksen avasi iältään vanhin valtuutettu Raimo Angervisto (kok.). Läsnäolijat todettiin yhtä lukuun ottamatta kaikki paikalla oleviksi. Angervisto peräänkuulutti vielä valtuuston yhtenäisyyttä ja Lappajärven asioiden yhteistä hoitamista.  

Lappajärven valtuutetuista uusia on peräti 74 prosenttia ja naisten osuus valtuustosta on 37 prosenttia. Raimo Angervisto kertoi pykälässä neljä teknisestä vaaliliitosta, jonka muodostivat Kokoomus, Kristillisdemokraatit, Perussuomalaiset ja Sosiaalidemokraatit.  

Valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jari Ollila (kesk.), ensimmäisenä varapuheenjohtajana Marko Angervisto (ps.) ja toisena varapuheenjohtajana toimii Ville Väkeväinen (kesk.). 

Lappajärven kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Ville Ala-aho (kesk.), varapuheenjohtajanaan Petri Kuoppala (ps.). Hallituksen jäseniksi valittiin Heikki Honkaniemi (kesk.), Sari Karlström (ps.), Vuokko Kraatari (kesk.), Pirkko Lammi (kesk.) ja Vesa Luoma (kd.). 

Kunnanvaltuuston uusi puheenjohtaja veti kokouksen jouhevasti läpi. Lopuksi uusi valtuusto kuuli kuulumisia koulumaailmasta; KOPA-hankkeesta ja kyselystä, joka oli tehty uuden koulun viihtyvyydestä. Uusi koulu todettiin toimivaksi ja viihtyisäksi niin opettajien kuin oppilaidenkin taholta. Asiaa valaisi sivistystoimenjohtaja Tarja Puro. 

Valtuuston kokouksen lopuksi Jari Ollila, kertoi tulevasta kaudesta.  

–Olen ajatellut jakaa tehtäviä siten, että valtuuston 1. ja 2. varapuheenjohtajalle riittää tehtävää tällä kaudella. Lisäksi haluan koulutuksia ja iltakouluja, että päätökset perustuvat todelliseen tietoon, eivätkä asiat jää pimentoon. Lisäksi on tärkeää, että poissaolosta kokouksesta ilmoitetaan hyvissä ajoin toimistosihteerille, että tiedetään kutsua varajäsen paikalle, Jari Ollila toteaa ja päättää kokouksen.  

Kunnanjohtaja Sami Alasara toivotti omasta puolestaan onnea ja menestystä uudelle ja uusille valtuutetuille. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.