Lappajärvellä sprinttisuunnistuskilpailut keskiviikkona

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen suunnistusjaosto järjestää Lappajärven keskustassa kansallisen sprinttisuunnistuskilpailun keskiviikkoiltana. Kilpailukeskuksena toimii Nissin stadion. Kilpailun radat kulkevat Lappajärven taajaman kupeessa.

Ratamestariryhmässä toimiva Voitto Erkinheimo sanoo, että Lappajärvellä suunnistajia odottaa jotain tuttua, mutta myös jotain uutta.

–Alueella on pidetty yksi kilpailu vuonna 2017. Nyt se on suurin piirtein samalla alueella. Keskuspaikkana on Lappajärven urheilukenttä. Nyt karttaa on laajennettu kunnanvirastoon päin. Sanoisin, että reilu kolmannes on uutta maastoa, Erkinheimo ilmoittaa.

RATAMESTARIN lausunnon mukaan Lappajärvellä kilpailijoille on luvassa haastavia ratoja sekä mielenkiintoisia suunnistustehtäviä. Alusta on suurimmissa määrin asfalttia, mutta tarjolla on myös hiekkapohjaista alustaa sekä puistoa.

Erkinheimo sanoo, että alueet missä suunnistusradat liikkuvat on varmistettu tontinomistajilta.

–Pääasiassa liikutaan julkisilla alueilla, mutta joitain omakotialueita on myös mukana kartalla, Erkinheimon tarkentaa.

Mainos

Kun taajamassa liikutaan ja kilpaillaan, on tärkeä huomioida järjestelyissä siellä tapahtuva liikenne. Paikallisia autoilijoita Erkinheimo tiedottaa siitä, että tienylityksiä kilpailussa tulee tapahtumaan kahdesta eri kohdasta ammattikoulun ja pesäpallokentän välisellä tieosuudella.

–Niissä on valvonta paikoillaan. Ensimmäinen lähtö on puoli seitsemältä, Erkinheimo informoi.

KILPAILUSSA terveysturvallisuus on huomioitu ja siihen on käytetty tavallisimmat konstit. Kilpailunjohtaja Ossi Palojärvi kertoo, että käsidesiä on tarjolla ja maskin käyttöä suositellaan kilpailukeskuksessa.

–Pyritään pitämään lähdössä etäisyydet ja huolehtia, että todella usea ei lähtisi samaan aikaan, Palojärvi kommentoi.

Palojärvi toivottaa yleisön tervetulleeksi kilpailukeskukseen. Hän toivoo, että lappajärveläiset saapuisivat paikalle tutustumaan sekä mahdollisesti kokeilemaan lajia sekä toivoo, että rastilippujen annetaan olla paikallaan tapahtuman ajan.

–Rastiliput tulevat alueelle neljän aikaan ja poistuvat heti kilpailun jälkeen, Palojärvi päättää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.