Evijärvi-pyöräily tulee taas loppukuusta — myös Evijärvi–Veteli-pyöräilymaaottelu saa jatkoa

Evijärvi-pyöräily järjestetään tänä vuonna viidennen kerran. Kuvassa viime vuoden väliaikalähtöä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VALTAKUNNALLISTA pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.–5.9., ja osana sitä järjestetään viidennen kerran Evijärvi-pyöräily lauantaina 28. elokuuta.

Kunnan ja kuntoilukeskuksen yhdessä toteuttama, ilmainen tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan pyöräilemällä. Reitin pituus on 58 kilometriä, mutta halutessaan voi ajaa myös lyhyemmän matkan.

Lähtöpaikka on Mäntyhovin risteyksestä noin kilometri Lappajärven suuntaan. Reitti kulkee Lappajärven kautta Kortesjärvelle ja takaisin Evijärvelle.

Kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon. Kuntosarjoihin ilmoittaudutaan kilpailupäivänä kuntoilukeskuksella ennen tapahtuman alkua, kello 11 alkaen. Kilpasarjaan ilmoittaudutaan 26.8. kello 16 mennessä Aimo Siroselle osoitteeseen aimo(piste)sironen(ät)gmail(piste)com.

KILPASARJA alkaa väliaikalähdöllä kello 11.45 ja nopeimmat pyöräilijät starttaavat ensimmäisenä.

Kilpasarjat on erikseen triathlonpyörille, joissa on aika-ajotanko, ja maantiepyörille, jossa aika-ajotanko on kielletty.

Lisäksi viimeisen starttaa alle 16-vuotiaiden sarja, jossa matkana on noin 20 kilometriä. Nuorten sarjan kääntöpaikka on Ranta-ahon risteyksen kohdalla.

–Väliaikalähtö on käytössä, koska haluamme järjestää mahdollisimman turvallisen tapahtuman, ja useimmilla vähemmän kilpailevilla pyöräilijöillä ei ole kokemusta ryhmässä ajosta, Aimo Sironen kuntoilukeskukselta kertoo.

Kilpasarjassa on peesauskielto. Peesausraja on kymmenen metriä.

Kuntotapahtuma alkaa kello 12 yhteislähdöllä ja päättyy kello 15.

Kuntosarjassa voi myös halutessaan saada ajan pyöräilylle, mutta tällöin tarvitset kilpailunumeron.

–Kuntosarjassa voi ajaa yksin tai yhdessä kavereiden kanssa, välillä vetovuoroa vaihdellen, ja matkaan voi myös lähteä jo ennen yhteislähtöä, Sironen sanoo.

Halutessaan voi myös polkea vain kotoa kuntoilukeskukselle ja osallistua arvontaan.

–Tärkeintä on, että saadaan mahdollisimman moni liikkeelle.

SIRONEN muistuttaa, että jokainen osallistuja on itse vastuussa turvallisuudesta.

–Kypärän käyttö on pakollista, ja pukeudu värikkäästi, jotta sinut huomataan paremmin. Ja vaikka päiväsaikaan pyöräilläänkin, niin valo mielellään pyörän taakse, hän sanoo. –Tutustu etukäteen reittiin ja tienylityspaikkoihin. Tienylityspaikassa on liikenteenohjaaja, mutta muista, ettei ohjaaja pysäytä liikennettä, vaan hän ohjaa turvalliseen liikkumiseen. Kymmenen metrin peesausrajaa kilpasarjassa on ehdottomasti noudatettava.

VALTAKUNNALLISEN pyöräilyviikon teemana on tänä vuonna ”Tervetuloa pyöräilijä”.

–Lisääntyneen pyöräilyinnostuksen myötä on yhä tärkeämpää, että pyöräilijä kokee itsensä tervetulleeksi niin liikenteessä kuin eri palveluiden äärellä. Hyvät kokemukset pyöräily-ympäristöstä ja pyöräilijät huomioivista palveluista kannustavat jatkamaan pyöräilyä ja jakamaan pyöräilyn iloa myös muille, kertoo liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski Evijärven kunnasta.

Evijärvi-pyöräilyn lisäksi keväällä huiman suosion saanut Evijärvi–Veteli-pyöräilymaaottelu saa pyöräilyviikolla jatkoa.

–Jälleen olisi tarkoitus haastaa veteliläiset viikon mittaiseen taistoon pyöräilyn herruudesta. Keväiseen tapaan evijärveläiset käyvät kirjaamassa suorituksensa pyöräilykampanjavihkoon, joka löytyy Vetelin rajalla sijaitsevan levähdysalueen postilaatikosta, Koski sanoo.

Pääpalkintona arvotaan maaottelun voittaneen kunnan pyöräilijöiden kesken 85 euron arvoinen lahjakortti palkinnon saajan valitsemaan paikalliseen liikkeeseen. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.

–Keväällä maaottelu päättyi evijärveläisten selvään voittoon luvuin 127–74. Pyritään porukalla parantamaan lukuja vielä keväästäkin, sillä keväinen tietyö on nyt ohi ja tie loistokunnossa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.