Taiteiljan arkea tutuksi Väinöntalolla

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN kuvataideyhdistys Pisarat toteutti Väinöntalolla kesäisen tapaamisen, jossa evijärveläistaustainen Elina Försti luennoi taiteilijan urastaan. Nykyään Alajärvellä asustava Försti kertoi muun muassa uravalintansa merkityksestä elämäänsä. Hän muisteli myös hauskoja tapahtumia ollessaan museolla kesäapulaisena 80-luvulla. 

Evijärven kuvataideyhdistys Pisaroiden sihteeri Carita Surma-aho kiertelee tapahtuma-alueella tyytyväisen oloisena. Hän ilmoittaa, että on hienoa huomata, kuinka paikalle on saapunut taiteesta kiinnostunutta väkeä ja myös Elinan omia ystäviä kauempaaKoko tapahtuman suunnittelu käynnistyi aikoinaan keväällä. 

–Mietimme mitä järjestäisimme, kun tilanteet ja olosuhteet tapahtumien suhteen ovat vaihdelleet. Päädyimme kutsumaan yhdistyksemme jäsenen, kuvataiteilija Elina Förstin luennoimaan omasta taiteenpolustaan, Surma-aho kertoo. 

OSALLISTUJAMÄÄRÄÄ Surma-aho arvioi tautitilanteen karsineen jonkin verran. Vallitseva tilanne oli otettu huomioon tapaamistilaisuuden käytännön järjestelyissä monipuolisesti.  

–Maskit pidettiin kasvoilla, käsidesiä oli tarjolla ja etäisyyksistä huolehdittiin. Ulkoilma on osoittautunut ympäristönä turvallisimmaksi vaihtoehdoksi, joten sillä menimme tällä kertaa, Surma-aho sanoo. 

–Paikaksi valikoitui Väinöntalon museo silläkin perusteella, että Elinalla on siteet museolle hänen toimiessaan oppaana useampana kesänä opiskeluaikoina. Samalla saimme näkyvyyttä Elinan taulusta otetulle isolle kangaspainotyölleSurma-aho kommentoi. 

PISAROIDEN tulevassa ohjelmistossa on tiedossa vuosinäyttely syksyllä. Järjestö on tehnyt kunnan kanssa yhteistyötä ja yhteistyön on tarkoitus jatkua tulevaisuudessa myös vuosinäyttelyn kohdalla. 

–Evijärven kunnantalon alakerrassa oleva näyttelytila Tiira on todella hyvä. Siellä ei ole ikkunoita, on hyvät seinäpinnat sekä kohdevalaisimet. Vuosinäyttelyssä on ollut keskimäärin noin 30 työtä tai teosta. Tänä vuonna ajankohtana on loka-marraskuu, Surma-aho kertoo järjestön suunnitelmista. 

Surma-ahon mukaan evijärveläisen taiteen tilanne vaikuttaa elinvoimaiselta. 

–Tällä hetkellä harrastajia riittää. Nuoria taidekoulun käyneitä on myös jäsenistössä. Se, että käytetään nimekkäitä taiteilijoita yhdistyksemme kursseilla antaa paljon. Sen huomaa, miten paljon ammattiopastus auttaa, kun sitä oikeasti pääsee kokemaan, Surma-aho toteaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.