Pesistrilleri Kajaanissa

Anna-Elisa Pukkinen on noussut kauden edetessä Lavettarien tehoetenijäksi. Kuva: Tero Siivola

Julkaistu:

Aihe:

NAISTEN Ykköspesiksessä runkosarjan sijoitukset ratkeavat vasta viimeisellä kierroksella ensi lauantaina. Vaasa voittaa pohjoislohkon. Muutkin välieräjoukkueet ovat jo selvillä, mutta sijoitukset eivät.

Lappajärven Veikot varmisti paikkansa taistelussa lohkovoitosta yhdessä Kajaanin ja Oulunsalon kanssa. Kajaanista saatu piste saattaa nousta vielä arvoonsa. Lohkon loppupään sijoituksetkin ovat vielä täysin auki, joten jännitys säilyy loppuun saakka.

Veikkojen ja Kajaanin Pallo- Kerhon välisessä koitoksessa kaikki oli mahdollista, niin tasainen ja pitkänsitkeä vääntö oli. Lavettarille oli jokaisella jaksolla avaimet voittoon tarjolla, mutta ratkaisuhetkillä niitä ei onnistuttu hyödyntämään hienoisesta niskan päällä olosta huolimatta.

Avausjaksolla Laven sisäpeli lähti liikkeelle hyvin. Tilanteita saatiin aikaan, mutta juoksut olivat kortilla. Kolmannessa vuorossa Anni Kangas ja Aleksandra Latvala onnistuivat kotiutuksissaan ja veivät Lavettaret 3–1 johtoon. Ilo jäi varsin lyhyeksi, kun tasoittavalla vuorolla Kajaanin Nelli Huotari iski läpilyönnillä tilanteen tasoihin. Kangas vei vielä Veikot juoksun johtoon, mutta emännät saivat Lavettarien pienoisella avustuksella jakson päätöslukemiksi 4–4.

Kajaani aloitti toisen jakson pelottavasti kahdella juoksulla, mutta vieraat kokosivat sitten rivinsä. Veikkojen ulkokenttä piti hyvin torjuen Palo- Kerhon yritykset ajoittain heti alkuunsa. Liukkaasti etenevä Anna- Elisa Pukkinen on päässyt hyvään syysvireeseen. Hän toi molemmat Laven juoksut tasatilanteeseen 2–2 päättyneellä toisella jaksolla. Mette Mortensen ja Riikka Polso hoitelivat vaihdot ja Jutta Herrala ja Essi Kivelä puolestaan kotiutukset.

Supervuorossa Veikoilla oli jälleen mahdollisuus ratkaista peli, mutta siihen ei ollut eväitä. Pelirohkeus ei ollut vaadittavalla tasolla ja vastuuta siirrettiin. Näin mentiin sitten kotiutuslyöntikisaan. Koko pelin ajan Lavettaret puolusti ulkona hyvin, mutta kotarissa rivit alkoivat rakoilla. KPK aloitti vahvasti kolmella juoksulla. Anni Kangas, Saana Lahti ja Sanna Särkijärvi loivat uskoa tasoittamalla pelin. Toisella kierroksella Kajaani löysi hurmoksen. Kaikki kolme lyöjää onnistuivat, eikä Veikot pystynyt vastaamaan.

Jälleen hyvän pelin pelannut Mette Mortenseen on päässyt häärimään etukentällä tuhoisasti. Lisäksi sisäpeli etenijä/vaihtajan roolissa kulkee kauden ratkaisupelien lähestyessä. Anna-Elisa Pukkinen on kauden mittaan parantanut otteitaan kentälle pyrkijänä ja on tuonut viime peleissä juoksuja mukavasti. Nyt saldona oli neljä tuotua ja lisäksi kotiutuskisassa yksi. Heidät palkittiin Veikkojen parhaina. Riikka Polso pelasi myös täydellisen sisäpelin tehoin 7/7.

Ensi lauantaina Kajaani saapuu Veikkolaan klo 16 alkavaan runkosarjan viimeiseen peliin. Silloin on paljon pelissä, ja tärkeät pinnat jaossa. Edellisessä kotipelissä yleisöä oli paikalla mukavasti. Se antoi voimia ja tukea Lavettarille. Eiköhän nyt laiteta vielä paremmaksi!

Reijo Kärnä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.