Koronatartunnat nousseet voimakkaasti Kauhavalla ja Evijärvellä — walk in -rokotustapahtuma kiinnosti yli odotusten

Julkaistu:

Aihe:

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen alueella on viimeisen viikon aikana tullut ilmi kahdeksan koronatartuntaa. Tartunnat ovat neljästä eri tartuntaketjusta. 

Koronapositiiviseksi todetut on asetettu eristykseen. Kaikki koronavirukselle altistuneet on tavoitettu, ja karanteeniin on asetettu perjantai-iltapäivään mennessä yhteensä 74 henkeä.

–Tartunnat ovat ryöpsähtäneet erilaisten vapaa-ajan kokoontumisten, kuten illanviettojen, yöelämän sekä harrastusten seurauksena. Tartuntojen myötä on tullut altistumisia työpaikoilla sekä sukulaisten ja perheen kesken, johtava ylilääkäri Heidi Ojala taustoittaa.

–Nyt on havaittavissa, että oireisena ei mennäkään testiin, vaan eletään normaalia arkea. Tämä johtaa suuriin altistumismääriin, Ojala jatkaa.

Alueellamme on useita paikkoja, joissa on ollut mahdollista altistua koronalle viimeisen kahden viikon aikana. Kuntayhtymä tiedottaa mahdollisista altistumispaikoista sekä sosiaalisessa mediassa että verkkosivuillaan.

–Jos olet ollut näissä julkisissa tiloissa samaan aikaan, on erittäin tärkeää seurata omaa vointia nyt tarkasti. Mikäli tulee vähäisiäkään oireita, tulee varata aika koronatestiin, Ojala painottaa.

Jos oireita ei ole, riittää että noudattaa yleisiä koronasuosituksia: vähentää lähikontaktien määrän minimiin, välttää tarpeettomia kokoontumisia sekä huolehtii kasvomaskin käytöstä, 2 metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

PERJANTAINA 6.8. Kauhavan hyvinvointikeskuksella järjestettiin koronarokotusten walk in -tapahtuma, jossa ensimmäinen rokoteannos oli mahdollista saada ilman ajanvarausta.

–Tapahtuman suosio ylitti kaikki odotuksemme. Todella hienoa, että alueemme asukkaat olivat sankoin joukoin liikkeellä. Kiitokset kaikille myös kärsivällisestä oman vuoron odottamisesta, hoitotyön johtaja Johanna Heino kiittää.

Kuntayhtymä oli varautunut 150 rokotteelle tulijaan, ja rokotteet jaettiin saapumisjärjestyksessä. Kysyntää olisi ollut enemmänkin, ja valitettavasti joitakin viimeisimpänä tulleita asiakkaita ei ollut mahdollista rokotteelle enää ottaa.

Hyvis.fi -järjestelmässä vapaita rokotusaikoja on kuitenkin saatavilla viikoille 33 ja 34. Mikäli varaus Hyviksen kautta ei onnistu, rokoteajan voi varata takaisinsoitolla numerosta 06 2412 4545.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.