Kohti tuntematonta

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVELLÄ järjestettiin sokkoretki. Sokkoretken tarkoituksena on olla päiväretki, joka kohdistuu johonkin kiinnostavaan paikkaan. Tapahtuman ydin perustuu siihen, että matkaseurue ei tiedä lähtiessä, mitä tulee päivän aikana näkemään, ja missä käymään. 

Reissun vetäjänä ja järjestäjänä toimiva Ulla Vesala kertoo tapahtuman luonteeseen kuuluvan, että ennalta salaisten käyntikohteiden nähtävyydet ja tarjonnat selviävät vasta paikan päällä. 

–Koko idea perustuu siihen, että kohteet tulevat yllättämään, Vesala toteaa. 

VASIKKA-AHOLTA kotoisin oleva Vesala kertoo reissun lähtöpisteessä Sopulan kylätalolla, että vastaavanlaisia retkiä on toteutettu Evijärvellä aikaisemminkin. Tällä kertaa porukkaa on lähtenyt hyvin matkaan. Reissussa kulkuvälineenä toimii linja-auto. 

–Korona on rajoittanut paljon meidän hommiamme. Aika monta kertaa näitä on järjestetty. Taas on iloista porukkaa lähdössä liikenteeseen hyvällä mielellä, Vesala kommentoi. 

Sokkoretkitapahtumia järjestetään ympäri Suomea ja ne ovat useimmiten hyvin suosittuja tempauksia. Vesala epäilee sokkoretkien kohdalla suosion perustuvana salaperäisyyteen, epätietoisuuteen sekä arvoituksellisuuteen.  

SOKKORETKIEN määränpäät herättävät Vesalan mukaan uteliaisuutta niin matkaseurueessa kuin myös reissun ulkopuolisissa. Tämä edellyttää reissujen valmisteluosapuolilta pitkäjänteisyyttä. 

–Kyllähän sitä aina koitetaan kysellä mihin me olemme menossa. Uteliaita yhteydenottoja riittää, Vesala sanoo. 

Matkan lähtö tapahtui Vasikka-ahon Sopulasta, jonka jälkeen kyytiin kerättiin porukkaa S-marketin pihasta sekä Mäntyhovin ympäristöstä. Tämän jälkeen suunnitelmista annettiin vain ja ainoastaan ympäripyöreitä lausuntoja. 

–Ehkä heitämme vain kolikkoa ja lähdemme jonnekin. Ei voi tietää, Vesala vastaa arvoituksellisesti ja hyppää bussin kyytiin. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.