Etelä-Pohjanmaa jatkaa epidemian perustasolla

ETELÄ-POHJANMAAN alueellisen Koronanyrkin kokouksessa todettiin maanantaina, että sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian perustasolla.

Nyrkki kiinnittää huomiota siihen, että tautitilanne Etelä-Pohjanmaalla ei ole ohi ja painottaa suositusten noudattamisen tärkeyttä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin menneellä viikolla 17 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 958.

Suuri osa tartunnoista tulee nyt muualta Suomesta, etenkin pääkaupunkiseudulta. Pääosa sairastuneista on tartunnan saadessaan jo karanteenissa. Jatkotartuntoja tulee ystävä- sekä perhepiiristä ja muiden sosiaalisten kontaktien kautta.

Nyrkki kehottaa kaikkia ulkomailla matkustaneita hakeutumaan koronavirustesteihin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti matalalla kynnyksellä ja ennen testituloksia välttämään lähikontakteja.

MAAKUNNAN iäkkäällä väestöllä on jo varsin hyvä kahden rokotteen rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä rokotuskattavuus on Suomen keskiarvoa alempi.

Etelä-Pohjanmaalla kaikki yli 16-vuotiaat voivat varata koronarokotusajan. Kuntayhtymien ja terveyskeskusten sivuilta löytyy tarkemmat tiedot ajanvarauksesta.

Jatkossa kunnissa pyritään järjestämään koronarokotuksia myös ilman ajanvarausta.

Nyrkki kannustaa ottamaan koronarokotuksen. Myös maskin käyttö, turvavälien noudattaminen ja hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkeitä. Koronavirusrokotteet vievät kohti normaalimpaa elämää ja tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.

Koronarokotteen ottaminen on erityisen tärkeää ennen koulujen alkamista esimerkiksi työharjoittelujen ja ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi.

Kesätapahtumia järjestetään varsin aktiivisesti. Tapahtumajärjestäjille suositellaan yhteydenottoa oman kunnan tartuntatautiviranomaisiin terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

TARTUNNAN jäljitettävyys on ollut hyvä. Karanteeniin asetettiin 64 henkilöä.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 38 tartuntaa (ilmaantuvuus 19,7/100 000 asukasta).

Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 126 112 kappaletta. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä viikon sisällä oli 0,94 prosenttia.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.