Saana Lahden iskut lannistivat Raahen

Saana Lahti eli pelissä mukana läpi ottelun auttaen Veikot voittoon. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski

Julkaistu:

Aihe:

SAANA LAHTI oli loistavassa lyöntivireessä naisten Ykköspesiksen ottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan käydyssä helleottelussa. Hän iski Lappajärven Veikoille lyönneillään molempien jaksojen päätöslukemat taululle. Näitä kotiutuksia kertyi kaikkiaan viisi. Voittoon tarvitaan aina koko joukkueen tuki. Sen Lahti myös sai, siitä kertovat sisäpelin osalta tasaisesti jakautuneet tilastomerkinnät.

Ensimmäinen jakso pelattiin täysin Veikkojen hallinnassa. Ulkopelissä joukkue ei antanut lahjaksi mitään ja sisäpelissä ennalta sovitut tilanteiden purkamiset pelattiin huolella. Kotiutukset jakaantuivat tasaisesti viimeiseen vuoroon saakka, jolloin Saana Lahti täräytti takaa läpi kahden juoksun arvoisesti.

Raahe tuli toiselle jaksolle heränneenä. Kärkietenijä Jenni Marjomaa avasi kunnarilla. Jatkotilanteesta syntyi vielä tuplajuoksu. LaVen Jutta Herrala kotiutti Mette Mortensenin, joka toi ottelun neljännen juoksunsa kavennuksena. Kolmannen alussa vieraiden Essi Bäckman iski kolmosjatkeelta pallon kenttäharjan alle piiloon kahden juoksun arvoisesti. Harvinaista tilanteessa oli se, että samassa jaksossa joukkue kiertää kaksi kunnaria ahtaalla Veikkolan kentällä.

Mainos

Kolmannessa vuorossa Lavettarille oli tulossa jo selvä palo kakkoselle, mutta vieraat armahtivat harhaheitolla, mistä palo vaihtui juoksuksi. Tilanne johti lopuksi Saana Lahden kaksi juoksua tuottaneeseen takakentän puhkaisuun.

Viimeisen vuoroon lähdettiin tasatilanteesta 4–4. Aloittavalla Raahe sai vielä mahdollisuuden siirtyä johtoon, mutta Saana Kamppisen tappoheitto kotipesään tuotti tulosta, ja vuoro vaihtui. LaVe kärki Kamppinen liikkui jälleen hyvin Riikka Polson ja Anni Kankaan toimesta järjestäen ajolähdön. Ottelun sankari Saana Lahti iski vastustamattomasti pallon väliin ja voiton kotiin.

–Pelasimme laajalla materiaalilla, mikä auttoi voittoon paahtavassa helteessä. Purimme sisäpelissä tilanteet ennalta sovittujen ratkaisujen mukaan ja tekeminen oli hyvää kautta linjan. Toisella jaksolla paine oli toki kova Raahen tultua tauolta henki päällä. Sen lukkari aiheutti harmaita hiuksia meille, mikä vaikeutti omaa pelaamistamme, purki Veikkojen pelinjohtaja Matti Larikka tuntojaan pelin jälkeen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.