Onnintuvan kesä jatkuu: Flamencoa, tuulikelloja, sanataidetta ja hautausmaatarinoita

Hot Club Lakeuden konsertissa oli hyvä tunnelma. Muusikoilla oli kaikilla yhteys Lappajärveen. Kuva: Tuija Ahola

Julkaistu:

TAIDE- JA KULTTUURIKESKUS Onnintuvan pihamaa Lappajärvellä täyttyi viime perjantaina hienosti Hot Club Lakeuden konsertin kuulijoista.

–Konsertti oli tunnelmaltaan loistava ja toi hyvin esille gypsy jazzin eri tyylejä. Kiitos soittajille ja yleisölle, kertoo Tuija Ahola Onnintuvalta.

Lisää on luvassa. Perjantaina 30. heinäkuuta Onnintuvalla kuullaan espanjalaisia nailonkitaran säveliä, kun kitaristi Jari Lehtonen saapuu esittämään flamencoa Nykälänniemen järvimaisemiin.

–Lehtonen on monipuolinen muusikko, joka on esiintynyt Suomessa ja maailmalla niin katu- ja ravintolasoittajana kuin konserteissa, Ahola kertoo. –Granadassa alan oppia ammentaneen kitaristin ohjelmistoon ovat jo pitkään kuuluneet myös portugalilainen fado sekä tulevassa esiintymisessäkin kuultavat Astor Piazzollan tangot ja milonga.

Tunteikkaasta ilmaisustaan kiitelty Lehtonen omistautuu flamencossa enimmäkseen perinteen vaalimiselle ja on kehittynyt siinä varsin taitavaksi. Tämänkin muusikon juuret ovat äidin puolelta Lappajärven Ala-Sepässä, ja Järviseutu on hänelle tuttua kesänviettomaisemaa. Tuleva esiintyminen on hänen ensimmäisensä Lappajärvellä.

ENNEN flamenco-konserttia eli tämän viikon torstaina Onnintuvalla rakennetaan tuulikelloja Tolska-tontun työpajassa.

Maksuton työpaja on avoinna kello 12–18, ja sinä aikana voi käydä rakentamassa oman oksatuulikellon puutarhansa koristeeksi.

Mainos

–Työpaja on suunnattu kaikenikäisille. Tuulikello rakennetaan oksista ja puukalikoista, joita voi tuoda itsekin mukanaan tai sitten käyttää työpajan kalikoita, Ahola kertoo.

TAIDE- JA KULTTUURIKESKUKSESSA avataan torstaina 22. heinäkuuta kirjailijakammio Onnintuvan ulkorakennukseen.

Siellä kävijät pääsevät kirjoittamaan oman säkeensä yhteiseen runoon ja pidempää tai lyhempää tarinaa yhteiseen jatkokertomukseen.

–Mielenkiintoista on nähdä, minkälainen tarina saadaan syntymään, Ahola pohtii. –Kirjailijakammio on auki 24/7.

ONNINTUPA-HANKE järjestää kesän aikana myös kaksi hautausmaaopastusta Lappajärven hautausmaalla, ensimmäisen keskiviikkona 28.7. kello 18 ja toisen keskiviikkona 18.8. kello 18.

–Sadesäällä opastusta ei järjestetä. Opastuksen aikana tutustutaan Lappajärven kirkon ja hautausmaan historiaan, muistomerkkeihin ja kuullaan tarinoita hautausmaalle haudattujen henkilöiden elämästä.

Tapahtumat ovat osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa-hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.