Vesi välitti musiikin Purmojärvellä

Julkaistu:

KAUTTA aikain ensimmäinen Ääniaalloilla toteutettiiin Purmojärvellä Näkinkalliolla. Tapahtuma oli täysin uusi konsepti, joka vei tapahtumatuotannon kirjaimellisesti uusille vesille. Illan aikana esiintyviä artisteja oli mahdollista seurata joko Purmojärven vesillä kelluen tai sitten maanpinnalla lavan läheisyydessä.

Tapahtumassa esiintyivät Sussu, Viimeinen Topi, Elsewheres, MAAN, Street sekä M3M. Ilta vietiin läpi hienossa heinäkuisessa kesäsäässä ja osallistujia tapahtumassa oli yli 200 henkilöä. Tapahtuman suunnitteluun oli saatu rahoitusta Taiteen edistämiskeskukselta vuonna 2020.

KAHDEKSALTA illalla Näkinkallion uimarannalle rakennetulle lavalle asteli paikallinen Street. Bändin illan keikkaohjelmistoon kuului erilaisia covereita. Biisilistalla oli muun muassa Popedan, Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin sekä Arttu Wiskarin tuotantoa.

Tunteella vedetyn keikan jälkeen lavalta poistuessa Streetin laulaja Tapio Salo kertoi illan performanssin sujuneen hyvin.

–Positiivinen yllätys, että tästäkin selvittiin. Kyllä 45 minuutin keikka alkaa jo tässä iässä riittämään. Joskus sitä paahdettiin kolme tuntiakin pitkiä settejä. Ihme touhua, Salo kuittaa.

STREET esiintyi tutussa kokoonpanossa: Salo, Kivikangas, Mattila, Lähdemäki ja Palttala. Keikkailussa bändillä on ollut Salon mukaan pitkä tauko erilaisten tapahtumarajoitusten takia. Edellisiin vastaavanlaisiin keikkoihin aikaa oli jo ehtinyt vierähtää tovi, jos toinenkin.

–Sivuluisurock oli viimeisin tämänlainen keikka. Joitain yksityistilaisuuksia ollut, mutta niitä ei voi laskea tämänlaisten keikkojen kanssa samaan sarjaan, Salo toteaa.

Streetin kesä jatkuu Ääniaalloilla-tapahtuman jälkeen vielä muutamalla keikalla. Salo tiivistää yhtyeen periaatteen ja menekin osuvasti yhteen virkkeeseen.

–Aina mennään, kun pyydetään ja vieläkin on pyydetty, Salo päättää, tarttuu mehukattikannuunsa ja suuntaa kohti lavan takana sijaitsevia artistitiloja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.