Hovioikeus päätyi Soinin kunnan kannalle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Soinin kunnan ja yrityksen välinen vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi 1. syyskuuta 2020 ja Elämyskeskus velvoitetaan omalla kustannuksellaan tapahtuvan häädön uhalla välittömästi luovuttamaan vuokra-alue kunnan vapaaseen hallintaan ja viemään irtaimistonsa pois vuokra-alueelta. Yritys joutuu myös korvaamaan Soinin kunnan oikeudenkäyntikulut.

Hovioikeus pohti, oliko vuokrasopimuksen irtisanomiselle ja häädölle olemassa riittävät perusteet. Kunta solmi Erämaan Elämyskeskuksen kanssa kymmenen vuoden vuokrasopimuksen Vuorenmaan rinnealueesta 29.10.2019. Kunnanhallitus irtisanoi sopimuksen toukokuussa 2020. Kunnalla ja vuokralaisella oli monia erimielisyyksiä sopimukseen ja sen tulkintaan liittyen, joista vuokrasumman arvonlisävero oli keskeinen sopimuksen irtisanomisessa. Erämaan Elämyskeskus ei lisännyt arvonlisäveroa maksamaansa vuokraan. Hovioikeuden näkemyksen mukaan yhtiön toimintaa johtaneen Jorma Leppäniemen olisi pitänyt ymmärtää kunnan olevan vuokraustoiminnan suhteen arvonlisävelvollinen ja yhtiö on näin ollen laiminlyönyt vuokranmaksuvelvollisuutensa jättämällä arvonlisäverot maksamatta.

Yhtiön muuta väitettyä lainvastaista toimintaa ei hovioikeuden mukaan voida pitää niin moitittavana, että sitä voitaisiin pitää irtisanomisperusteena.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.