Bussiyhteys Kortesjärveltä Seinäjoelle

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVELÄINEN linja-autoliikennöijä Mantelan liikenne OY aloittaa vuoron Kortesjärveltä Seinäjoelle. Vuoro alkaa maanantaina elokuun yhdeksäntenä päivänä.

Vuoron tarkoituksena on lähteä Kortesjärveltä aamulla kello 6.10. Reitti kiertää Seinäjoelle Kauhavan sekä Lapuan kautta. Linja saapuu Kauhavalle kello 6.35 ja Lapualle noin kello seitsemän.

Mantelan liikenteen toimitusjohtajan Arto Mantelan mukaan uusi linja on vastaus paikkakunnalla pitkään vallinneeseen toiveeseen. Linjan toteutuksen suunnittelu oli mahdollista käynnistää kesäkuussa, kun Mantelan liikenne voitti Kauhavan kaupungilla päätettävänä olevan asiaan liittyvän kilpailutuksen.

–Vihdoin ja viimein linja saatiin Seinäjoelle. On tuntunut, että moni on pannut asiassa vastaan. Tällaista vuoroa on pyydetty Kortesjärvelle todella pitkään, Mantela informoi.

HAASTEITA linjan yhteydessä käytävään keskusteluun ovat saaneet aikaiseksi muun muassa tasapainottelu ELY-keskuksen ja Kauhavan kaupungin linjauksien välillä. Mantela toteaa, että välillä on vaikuttanut ilmassa olevan epävarmuutta suorastaan siitä, mitä kaupungissa päätetään ja mitä halutaan tehdä.

–Vaihdoimme linjan Voltista. Sieltä on lähtenyt kaksi vuoroa samaan aikaan Seinäjoelle. Ei käynyt järkeen, että Voltista kulkee kaksi autoa maakuntakeskukseen, mutta Kortesjärveltä ei yhtään, Mantela linjaa.

Mantela sanoo tulevan bussiyhteyden lähtevän Suomelan torilta. Hän toivoo, että uudelle linjalle riittää käyttäjiä, jotta linja saadaan pitkän työn päätteeksi palvelemaan kortesjärveläisiä myös tulevaisuudessa.

–Tämä on ollut kiven alla jo monta vuotta. Kannustamme ihmisiä ja erityisesti kortesjärveläisiä nyt käyttämään tätä mahdollisuutta, jotta meidän ei tarvitsisi tyhjää autoa ajaa, Mantela toteaa.

MANTELAN liikenteen palveluihin kuuluvat koululaisliikenne Kauhavalla, Kortesjärvellä ja Haapajärvellä.  Samoissa paikoissa yrityksellä on varikot. Tämän lisäksi yritys ajaa tilausajoja ympäri Suomea. Toimenkuvaan kuuluvat myös palveluajot ja linjaliikenne.

Yrityksen toiminta alkoi Kortesjärvellä vuonna 1955. Mantelan liikenne ja linjavaunut työllistävät yhteensä kaksikymmentä työntekijää. Yrityksellä on käytössä erilaisiin asiakkaiden tarpeisiin noin 30 linja-autoa sekä pikkubusseja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.