Seitsemän laudaturin ylioppilasta motivoi opiskelemaan aito kiinnostus aiheita kohtaan

Emmi-Lotta Vesala kertoo, että häntä motivoi opiskelemaan aito kiinnostus aiheita kohtaan. Kuva hänen itsensä ottama.

Julkaistu:

Kategoria:

,

EMMI-LOTTA VESALA kirjoitti Evijärven lukiosta seitsemän laudaturia. Se on historiallisen kova saavutus, sillä rehtori Riitta Mustajärvellä ei ole tiedossa, että kukaan olisi aiemmin suoriutunut ylioppilaskirjoituksista yhtä hienosti.

Ällät tulivat syksyllä lyhyestä saksasta ja biologiasta ja nyt keväällä pitkästä matematiikasta, fysiikasta, kemiasta, äidinkielestä ja pitkästä englannista.

–Olen tyytyväinen siihen, miten kirjoitukset kohdallani menivät. Minulle olisi riittänyt huonompikin tulos, sillä diplomi-insinöörikoulutukseen katsotaan todistusvalinnassa vain kolmen aineen arvosanat, hän kertoo.

Hän sanoo valmistautuneensa kirjoituksiin kokonaisuudessaan ”melko rennosti”.

–Osallistuin useimpien aineiden kohdalla kertauskurssille, jonka aikana pyrin kertaamaan erityisesti asiat, jotka kursseilla olivat olleet vaikeimpia. Lukulomalla oli jonkin verran päiviä, joina en opiskellut lainkaan, mutta keskimäärin kertasin varmaankin noin 1–2 tuntia päivässä. Tehokkaimmin kertasin kirjoitusten aikana, jolloin osa välipäivistä kului lähes kokonaan opiskeluun.

VESALAA motivoi opiskelemaan aito kiinnostus opiskeltavia aiheita kohtaan.

–Etenkin matematiikassa ja luonnontieteissä minua motivoivat erityisesti asiat ja tehtävät, joita en heti ymmärrä tai osaa. On todella palkitsevaa, kun pitkän pohdinnan ja useiden epäonnistuneiden yritysten jälkeen asian vihdoin ymmärtää tai tehtävän saa ratkaistua.

Lisäksi koska lukion kursseilla useimpia aiheita ehditään vain hieman raapaista pinnasta, hän syvensi tietojaan itseään kiinnostavista aiheista myös vapaa-ajalla esimerkiksi lukemalla artikkeleita ja kirjoja sekä katsomalla Youtube-videoita.

Mainos

–Tästä tuskin oli ainakaan käyttämääni aikaan nähden paljon hyötyä kirjoituksissa, mutta se auttoi pysymään motivoituneena.

KOLME vuotta Evijärven lukiossa sujui hänen mielestään ihan mukavasti.

–Kaikista kursseista en toki pitänyt, mutta monien kurssien aiheet olivat ihan mielenkiintoisia. Itse en kokenut opiskelun olevan kovin rankkaa tai aikaavievää, ja minulla jäikin hyvin aikaa myös harrastuksiin.

Hänen ei tarvinnut erityisesti keskittyä jaksamisesta huolehtimiseen, sillä se tulee häneltä jokseenkin luonnostaan.

–Opiskelin koulun ulkopuolella lähinnä silloin, kun minulla oli siihen motivaatiota, joten työskentely tuntui kevyeltä ja jopa hauskalta.

Kevään 2020 etäopiskelun jälkeen pandemia ei hänen mielestään merkittävästi näkynyt Evijärven lukiossa.

–Viime syksynä opiskelimme muutaman päivän etänä, mutta muuten arki on ollut melko tavallista. Itse pidin paljon etäopiskelun tuomasta vapaudesta, joten korona ei ole minun kohdallani haitannut opiskelua oikeastaan millään tavalla.

VESALA pääsi todistusvalinnalla sisään Aalto-yliopistoon opiskelemaan teknillistä fysiikkaa ja matematiikkaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.