Hautamäki koki täpärän tappion: “Lähtökohdat tähän kilpailuun olivat vaikeat”

Alajärveläinen Ville Hautamäki kärsi niukan tappion rallin SM-sarjan kesäavauksessa Jaro Kinnuselle. Kuva: Jari Kohonen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kisan erikoisuuksiin kuuluu se, että Hautamäki ja Kinnunen ajoivat sekä viimeistä edelliselle että viimeiselle erikoiskokeelle tasa-ajan. Ralli käytännössä ratkesi yhdellä, kahteen kertaan ajetulla erikoiskokeella.

–Koko ajan tultiin niin paljon kuin päästiin. Jostain syystä Vanha Karuna (EK 7/10) oli erikoiskoe, jossa jäätiin suhteessa tosi paljon. Ensimmäisellä kerralla tein siellä vähän virheitä ja hävittiin 2,5 sekuntia. Sitten muutettiin hieman nuotteja, eikä toisella kerralla tullut minusta enää mitään aikaa vievää virhettä. Silti hävittiin lyhyellä, reilun viiden kilometrin erikoiskokeella 3,1 sekuntia, Hautamäki ihmetteli.

–Vaikka tietysti hirveästi harmittaa se, että tiukan kilpailun jälkeen jäätiin hopealle, hyvää on se, että nähtiin, miten hyvin vauhti riittää ja mihin pystytään. Kolmen viikon kuluttua ajetaan Pohjanmaalla ja auto jäi onneksi ehjäksi.

Ralli oli Hautamäelle erityisen tunteikas.

–Lähtökohdat tähän kilpailuun olivat vaikeat. Anoppi nukkui pois tiistaiyönä ja minunhan oikeastaan pitäisi olla tällä hetkellä kotona vaimon tukena, eikä rallia ajamassa, Hautamäki pohti liikuttuneena.

Vaikka suru painoi, riittivät hyvä rutiini ja taito keskittyä kilpailuun erinomaisen lopputulokseen. Kuten voittoon ajanut Jaro Kinnunen totesi, kärkikaksikon kohdalla on jo hiukan onnestakin kiinni, kumpi kulloinkin juhlii voittoa. Pienikin virhe voi maksaa voiton. Tällä kerralla oli Kinnusen vuoro välttyä virheiltä ja voittaa, mutta kausi on vasta puolivälissä.

–Nyt menetettiin sarjassa piikkipaikka, mutta ei haittaa, monta kisaa on tosiaan vielä jäljellä, Hautamäkikin muistutti.

–Nyt katsotaan, keksitäänkö seuraavaan kilpailuun jotain niksejä. No, tosin tässä kiirettä riittää, koska sateiden takia kylvötkin ovat vielä tekemättä ja varsinaisessa leipätyössäkin pitäisi olla. Siihen vielä hautajaiset, joten minusta tuntuu, että auto ainoastaan huolletaan, eikä mitään ihme konsteja enää yritetä keksiä. Aika lujaahan sillä noinkin pääsee, Hautamäki summaa.

Jari Kohonen

Tuloksia: 1) Jaro Kinnunen-Tuukka Shemeikka Mitsubishi 51.15,4, 2) Ville Hautamäki-Mika Juntunen Mitsubishi 51.19,5 + 4,1, 3)  Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela Mitsubishi 52.01,6 + 42,1, 4) Kristian Kiviniemi-Enni Mälkönen Mitsubishi 52.46,8 + 45,2, 5) Arto Juolahti-Jani Kovanen Mitsubishi 53,38,3 + 51,5

Pistetilanne 3/6: 1) Jaro Kinnunen 64, 2) Ville Hautamäki 63, 3) Kristian Kiviniemi 49, 4) Anssi Rytkönen 39, 5) Arto Juolahti 29

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.