Kauhavalla veistetään lintuja

Veistoskurssin ohjaajana toimii moottorisahataitelija Juha Käkelä.

Julkaistu:

KIINNOSTAAKO moottorisahaveistäminen? Kauhavalla, Kleemolan kylätalolla järjestetään 19.–20. kesäkuuta veistoskurssi, jossa veistetään lähinnä lintuja. Kurssin vetäjänä on moottorisahataitelija Juha Käkelä.

Kurssin järjestelyistä vastaavat Kleemola–Varpula–Varvaan ja Alakylän kyläyhdistykset, Kankaan–Ikolan kyläseura Tempaus, Leader Aisapari ja Maaseudun sivistysliitto.

Maksuttomalle kurssille otetaan kymmenen kurssilaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Veistettävät puut on lahjoittanut UPM-kymmene. Järjestäjien puolesta kurssilaisille on turvavälineet, mutta halutessaan voi ottaa mukaan oman sahan ja turvahousut.

Kurssilaiset saavat kurssilla tarvittavan opin, mutta syntyneet tuotokset jäävät järjestelyissä mukana olevien kyläyhdistysten omistukseen. Kyläyhdistysten yhteisenä ajatuksena on sijoittaa veistokset Ämpin sillan kupeeseen veistospuistoksi, mikäli asialle saadaan viranomaisilta myönteinen päätös.

Kurssin vetäjä, Juha Käkelä, toimii MSL:n palkkaamana yhteisötaiteilijana ja on osa kulttuuriympäristöjä kunnostavaa Yhteinen ympäristö -hanketta. Kleemolan kylätalolla voi käydä kannustamassa veistäjiä ja tulla sunnuntaina iltapäivällä katsomaan valmiita töitä. 

Kurssille ilmoittaudutaan 11. kesäkuuta mennessä Maaseudun sivistysliiton sivujen kautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.