Kortesjärven urheilukentälle tekonurmi

KAUHAVAN kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt askelmerkeistään Kortesjärven urheilukentän perusparantamisen kohdalle. Suunnitelman mukaisesti urheilukentän nurmikko korvataan tekonurmella. Hankkeen kustannusarvio on 316 000 euroa.

Kortesjärven Järvi-Veikkojen puheenjohtaja Jouni Mattila kertoo olevansa erittäin tyytyväinen tehtyyn päätökseen. Mattilan mukaan kenttäolosuhteet olisi pitänyt saada kuntoon jo aikoja sitten. Pitkäaikaisien ongelmien syynä oli vääränlainen toteutus kentän rakennusvaiheessa.

–Ongelmat rakentuivat siitä, että hiekkaa oli kentällä liikaa ruokamullan suhteen ja siinä vielä 10 metrin välein isot viemäröinnit. Sateisina kesinä kenttä on aivan loistava, mutta vähänkään pidemmän hellejakson aikana kenttä kuivasi totaalisesti. Pisara kun putosi kentälle, niin se sujahti heti läpi, Mattila kommentoi.

MATTILA kehuu kentän ylläpidon helpottuvan huomattavasti tekonurmiratkaisun kautta. Uusi kenttä palvelee todella hyvin myös uuden koulun liikunnan tarpeita.

–Kyllä sitäkin tarvitsee varmasti jollain tavalla hoitaa, mutta ei tarvitse vetää viivoja, kun ne ovat siinä jo valmiina. Kumirouheet kun huolehtii kuntoon, niin se riittää jo varsin pitkälle, Mattila analysoi.

Uusi tekonurmi mahdollistaa myös uudenlaiset aikataulut jalkapallon harrastamiseen Kortesjärvellä.

–Tekonurmikenttä on heti käytössä alkukeväästä myöhään syksylle, joten nappulat voi sitoa jalkaan kelien salliessa, Mattila tiivistää.

KENTÄN ympärille on suunnitteilla aidat, joiden avulla siitä on tarkoitus luoda suojattu tila. Heittopaikkojen kohtalona on siirto viereiselle Rasin hiekkakentälle. Mattila sanoo kyseisellä kentällä alkavan parin viikon sisällä pesäpallokoulu.

–Jos sinne siirretään kaikki heittolajit, niin saadaan sitäkin aluetta aikaisempaa laajempaan hyötykäyttöön. Sitä mielestäni hiekkakenttä onkin viimeisimpinä vuosina kaivannut, Mattila toteaa.

Mattila uskoo ratkaisujen tuovan alueelle positiivista ilmettä ja turvaavan sen, että Kortesjärvellä on tulevaisuudessa hyvä sekä turvallista urheilla.

–Tästä on mainittu jo kauan ja puhuttu monta kertaa. Tulevaisuudessa on mukava kutsua vierasjoukkueet pelaamaan, kun tietää, että kentän olosuhteet ovat kunnossa, Mattila ilmoittaa.

Hankkeen tarkempi aikataulu ei ole vielä selvillä. Mattila esittää lopuksi yhden kainon toiveen tekonurmea koskevan päätöksenteon suuntaan.

–En tiedä kuinka iso operaatio olisi siirtää Rasin hiekkakentällä sijaitsevat valot tähän tekonurmelle. Tärkeintä on nyt kuitenkin, että urheilukentän asia etenee. Se jos joku vetää suun hymylle, Mattila päättää.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.