Alahärmäläinen 13-vuotias Elias Kalliokoski mukaan Crosskart SM-sarjaan

13-vuotias alahärmäläinen Elias Kalliokoski lähtee tavoittelemaan SM-mitalia 12–16-vuotiaiden Xtrem Junior -luokassa. Kuva: Toni Lönnroos/Kalliokoski Racing
Crosskartien SM-sarja käynnistyy tulevana lauantaina 29.5. Joensuun osakilpailulla. 13-vuotias alahärmäläinen Elias Kalliokoski lähtee tavoittelemaan SM-mitalia 12–16-vuotiaiden Xtrem Junior -luokassa, jossa ajetaan 600-kuutioisilla crosskart-autoilla.

Crosskartien SM-sarja käynnistyy tulevana lauantaina 29.5. Joensuun osakilpailulla. 13-vuotias alahärmäläinen Elias Kalliokoski lähtee tavoittelemaan SM-mitalia 12–16-vuotiaiden Xtrem Junior -luokassa, jossa ajetaan 600-kuutioisilla crosskart-autoilla. Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua. Kausi päättyy Vilppulaan elokuussa.

Kalliokoski aloitti autourheilun seitsemänvuotiaana kartingilla. Crosskartin rattiin hän siirtyi kaksi vuotta sitten. Menestystä alkoi tulla nopeasti ja Kalliokoski oli tuttu nimi tuloslistan kärkipäässä. Ensimmäinen voitto tuli Joensuun talvikilpailussa 2020, ja kauden kruunasi talvisarjan mestaruus 125-kuutioisten luokassa. 

Testiajo kauden avaukseen on jäänyt vähiin, mutta auto on käyty huolellisesti läpi ja kokeiltu että kaikki toimii kuten pitääkin. Kalliokoski ajaa lyhyen harjoituksen ennen Joensuun kilpailua.

–Käydään ajamassa “ruosteet ranteista” ennen kilpailua. Olen sitten hereillä kun päästään tositoimiin Joensuussa. Koko auto tarkistettiin ja testattiin toimivuus. Sen osalta kaikki on kunnossa. Ylämyllyn radalla olen ajanut kerran aiemmin, tuolloin alla oli 125-kuutioinen crosskart. Tykkään radasta, se on nopea ja kiva ajaa, Kalliokoski kertoo.  

Kalliokoski on asettanut itselleen kovan tavoitteen, voitto.

–Lähden ajamaan voitosta ja mestaruudesta, mutta se tulee olemaan kovan työn takana, mukana on monta tosi nopeaa kaveria. Osa kuljettajista on jo tänä keväänä osallistunut RallyX-sarjaan ja saanut sieltä hyvän alun kauteen. Jokaiseen starttiin pitää keskittyä kunnolla, ajaa viisaasti ja ilman virheitä, Kalliokoski ennakoi. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.